Toast met witloof, coppa en Brugse kaas
Toast met witloof, coppa en Brugse kaas

Toast met witloof, coppa en Brugse kaas

15 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 211 kcal
Vet 10.9 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraat 16.6 g
Suiker 4.7 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 10.2 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn. Besprenkel met wat citroensap zodat het niet verkleurt.

  4. Snij de kaas in heel kleine blokjes.

  5. Scheur de coppa in kleinere stukken.

  6. Snipper de kervel fijn. Hou een paar plukjes opzij voor de afwerking.

  7. Bereiding:
  8. Maak de vinaigrette: meng de zure room met de honing, het kerriepoeder, wat citroensap, peper en zout. Meng er het witloof, de fijngesnipperde kervel en de kaasblokjes onder. Hou enkele kaasblokjes apart voor de afwerking.

  9. Rooster het brood in een broodrooster.

  10. Snij de geroosterde sneetjes brood diagonaal in 2. Beleg met de witloofsalade en werk af met wat coppa, de kaasblokjes en de plukjes kervel.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn. Besprenkel met wat citroensap zodat het niet verkleurt.

  4. Snij de kaas in heel kleine blokjes.

  5. Scheur de coppa in kleinere stukken.

  6. Snipper de kervel fijn. Hou een paar plukjes opzij voor de afwerking.

  7. Bereiding:
  8. Maak de vinaigrette: meng de zure room met de honing, het kerriepoeder, wat citroensap, peper en zout. Meng er het witloof, de fijngesnipperde kervel en de kaasblokjes onder. Hou enkele kaasblokjes apart voor de afwerking.

  9. Rooster het brood in een broodrooster.

  10. Snij de geroosterde sneetjes brood diagonaal in 2. Beleg met de witloofsalade en werk af met wat coppa, de kaasblokjes en de plukjes kervel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 211 kcal
Vet 10.9 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraat 16.6 g
Suiker 4.7 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 10.2 g
Zout 0.8 g

Bekijk het recept digitaal