- Bewaar

- Bewaar
Kruidig varkensgebraad met pittige pompoenpuree en grotchampignons
Onze drankensuggesties
Bier Ename Dubbel Donker abdijbier Wijn Saint-Véran A.O.P. `Blason de Bourgogne' Cave de Prissé
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de uien in fijne ringen.
-
Schil de butternut en verwijder de pitten en draden. Snij in gelijke stukken.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snipper de peterselie fijn en rits de blaadjes van 1 takje tijm af. Meng onder 1 eetl. boter.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg het gebraad in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en verdeel er de boter met kruiden over. Strooi er de uiringen rond en besprenkel ze met 1 eetl. olijfolie. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kneus intussen het knoflook. Schik de stukken pompoen en het knoflook op een bakplaat met bakpapier en roer er 1 eetl. olijfolie onder. Kruid met 2 takjes tijm, peper en zout en zet 30 à 40 min. in de oven bij het gebraad.
-
Kook intussen de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer.
-
Mix de gegrilde pompoen en het knoflook. Meng onder de aardappelen samen met 1 eetl. boter. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de pilipili.
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de grotchampignons 5 min. op een hoog vuur. Voeg het bieslook toe en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in gelijke sneetjes en verdeel samen met de ui over de borden. Geef er de pompoenpuree en de grotchampignons bij.
Onze drankensuggesties
Bier Ename Dubbel Donker abdijbier Wijn Saint-Véran A.O.P. `Blason de Bourgogne' Cave de Prissé
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de uien in fijne ringen.
-
Schil de butternut en verwijder de pitten en draden. Snij in gelijke stukken.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snipper de peterselie fijn en rits de blaadjes van 1 takje tijm af. Meng onder 1 eetl. boter.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg het gebraad in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en verdeel er de boter met kruiden over. Strooi er de uiringen rond en besprenkel ze met 1 eetl. olijfolie. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kneus intussen het knoflook. Schik de stukken pompoen en het knoflook op een bakplaat met bakpapier en roer er 1 eetl. olijfolie onder. Kruid met 2 takjes tijm, peper en zout en zet 30 à 40 min. in de oven bij het gebraad.
-
Kook intussen de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer.
-
Mix de gegrilde pompoen en het knoflook. Meng onder de aardappelen samen met 1 eetl. boter. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de pilipili.
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de grotchampignons 5 min. op een hoog vuur. Voeg het bieslook toe en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in gelijke sneetjes en verdeel samen met de ui over de borden. Geef er de pompoenpuree en de grotchampignons bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ename Dubbel Donker abdijbier Wijn Saint-Véran A.O.P. `Blason de Bourgogne' Cave de Prissé