Kroketjes van brie met truffel en vijgenkonfijt
Kroketjes van brie met truffel  en vijgenkonfijt

Kroketjes van brie met truffel en vijgenkonfijt

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 404 kcal
Vet 25 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 28.5 g
Suiker 20.3 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 14.8 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de brie met truffel in 4 gelijke stukken.

  4. Hak de amandelschilfers grof en meng samen met het paneerrmeel.

  5. Verwarm de friteuse voor op 160 °C.

  6. Bereiding:
  7. Klop het eiwit los met 1 koffiel. water in een kommetje.

  8. Doe de bloem in een kommetje. Doe de paneermeermengeling in een ander kommetje.

  9. Duw in elk stuk brie 1 pecannoot.

  10. Paneer de brie. Haal ze daarvoor eerst goed door de bloem, daarna door de eiwitten en daarna door de paneermeelmengeling.

  11. Verwarm het vijgenkonfijt samen met 1 koffiel. water in een steelpan.

  12. Bak de kaasjes 3 à 4 min. goudbruin in de friteuse.

  13. Afwerking:
  14. Schik het vijgenkonfijt samen met het kroketje op een bord. Werk af met nog enkele pecannoten.

Tip

Maak dit recept lactosevrij: vervang de brie door een lactosevrije variant (bv. Dilea Zero Lactose).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de brie met truffel in 4 gelijke stukken.

  4. Hak de amandelschilfers grof en meng samen met het paneerrmeel.

  5. Verwarm de friteuse voor op 160 °C.

  6. Bereiding:
  7. Klop het eiwit los met 1 koffiel. water in een kommetje.

  8. Doe de bloem in een kommetje. Doe de paneermeermengeling in een ander kommetje.

  9. Duw in elk stuk brie 1 pecannoot.

  10. Paneer de brie. Haal ze daarvoor eerst goed door de bloem, daarna door de eiwitten en daarna door de paneermeelmengeling.

  11. Verwarm het vijgenkonfijt samen met 1 koffiel. water in een steelpan.

  12. Bak de kaasjes 3 à 4 min. goudbruin in de friteuse.

  13. Afwerking:
  14. Schik het vijgenkonfijt samen met het kroketje op een bord. Werk af met nog enkele pecannoten.

Tip

Maak dit recept lactosevrij: vervang de brie door een lactosevrije variant (bv. Dilea Zero Lactose).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 404 kcal
Vet 25 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 28.5 g
Suiker 20.3 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 14.8 g
Zout 1 g

Bekijk het recept digitaal