Zalm met gremolata van zeekraal

Zalm met gremolata van zeekraal

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 506 kcal
Vet 25.4 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 31.6 g
Suiker 3 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 36.6 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Rasp de helft van de limoen (zonder het wit) en pers het teentje knoflook.

  4. Voor de gremolata: hak 50 g zeekraal fijn en meng met de limoenzeste, de panko, het knoflook en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper

  5. Verdeel de tapastomaten in 4 trosjes.

  6. Snij de uiteinden van de groene-aspergepunten.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Leg de zalmfilets met het vel naar beneden op een bakplaat met bakpaper. Verdeel er de gremolata over en zet ± 20 min. in de oven.

  10. Leg na 10 min. ook de tomaten op de bakplaat. Kruid met zout.

  11. Bak tegelijkertijd de kerstbroodjes in de oven (baktijd: zie verpakking).

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de rest van de zeekraal en de groene-aspergepunten 2 à 3 min. Kruid met peper.

  13. Afwerking:
  14. Leg een zalmfilet op elk bord en werk af met de tapastomaten, de zeekraal en de groene-aspergepunten. Leg er een kerstbroodje bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Rasp de helft van de limoen (zonder het wit) en pers het teentje knoflook.

  4. Voor de gremolata: hak 50 g zeekraal fijn en meng met de limoenzeste, de panko, het knoflook en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper

  5. Verdeel de tapastomaten in 4 trosjes.

  6. Snij de uiteinden van de groene-aspergepunten.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Leg de zalmfilets met het vel naar beneden op een bakplaat met bakpaper. Verdeel er de gremolata over en zet ± 20 min. in de oven.

  10. Leg na 10 min. ook de tomaten op de bakplaat. Kruid met zout.

  11. Bak tegelijkertijd de kerstbroodjes in de oven (baktijd: zie verpakking).

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de rest van de zeekraal en de groene-aspergepunten 2 à 3 min. Kruid met peper.

  13. Afwerking:
  14. Leg een zalmfilet op elk bord en werk af met de tapastomaten, de zeekraal en de groene-aspergepunten. Leg er een kerstbroodje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 506 kcal
Vet 25.4 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 31.6 g
Suiker 3 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 36.6 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Taras Boulba Blond bier Wijn Miguel Torres `Las Mulas' Reserva Sauvignon Blanc D.O. Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal