- Bewaar
- Bewaar
Zalm met gremolata van zeekraal
Onze drankensuggesties
Bier Taras Boulba Blond bier Wijn Miguel Torres `Las Mulas' Reserva Sauvignon Blanc D.O. Central Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Rasp de helft van de limoen (zonder het wit) en pers het teentje knoflook.
-
Voor de gremolata: hak 50 g zeekraal fijn en meng met de limoenzeste, de panko, het knoflook en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper
-
Verdeel de tapastomaten in 4 trosjes.
-
Snij de uiteinden van de groene-aspergepunten.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Leg de zalmfilets met het vel naar beneden op een bakplaat met bakpaper. Verdeel er de gremolata over en zet ± 20 min. in de oven.
-
Leg na 10 min. ook de tomaten op de bakplaat. Kruid met zout.
-
Bak tegelijkertijd de kerstbroodjes in de oven (baktijd: zie verpakking).
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de rest van de zeekraal en de groene-aspergepunten 2 à 3 min. Kruid met peper.
-
Afwerking:
-
Leg een zalmfilet op elk bord en werk af met de tapastomaten, de zeekraal en de groene-aspergepunten. Leg er een kerstbroodje bij.
Onze drankensuggesties
Bier Taras Boulba Blond bier Wijn Miguel Torres `Las Mulas' Reserva Sauvignon Blanc D.O. Central Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Rasp de helft van de limoen (zonder het wit) en pers het teentje knoflook.
-
Voor de gremolata: hak 50 g zeekraal fijn en meng met de limoenzeste, de panko, het knoflook en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper
-
Verdeel de tapastomaten in 4 trosjes.
-
Snij de uiteinden van de groene-aspergepunten.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Leg de zalmfilets met het vel naar beneden op een bakplaat met bakpaper. Verdeel er de gremolata over en zet ± 20 min. in de oven.
-
Leg na 10 min. ook de tomaten op de bakplaat. Kruid met zout.
-
Bak tegelijkertijd de kerstbroodjes in de oven (baktijd: zie verpakking).
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de rest van de zeekraal en de groene-aspergepunten 2 à 3 min. Kruid met peper.
-
Afwerking:
-
Leg een zalmfilet op elk bord en werk af met de tapastomaten, de zeekraal en de groene-aspergepunten. Leg er een kerstbroodje bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Taras Boulba Blond bier Wijn Miguel Torres `Las Mulas' Reserva Sauvignon Blanc D.O. Central Valley - Chili