- Bewaar

- Bewaar
Pastinaakroomsoep met oesterzwam en truffelolie
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de pastinaken en de appel en snij in stukjes.
-
Snipper het knoflook en de ui fijn.
-
Hak 1 eetl. pistachenoten heel fijn en meng met de panko.
-
Hak de overgebleven pistachenoten grof.
-
Scheur de oesterzwammen in reepjes.
-
Bereiding:
-
Bij voorkeur de dag ervoor (30 min.)
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de pastinaak en appel toe en laat nog 2 min. stoven. Kruid met zwarte peper en nootmuskaat.
-
Overgiet met 1 L water en verkruimel er de bouillonblokjes over. Breng aan de kook en laat afgedekt 20 min. sudderen.
-
Klop intussen het ei los met een vork en kruid met peper en zout. Doop de oesterzwammen in de bloem, daarna in het losgeklopte ei en tot slot in het panko-pistachemengsel. Leg op een bord, dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.
-
Mix de soep glad en laat afkoelen. Bewaar afgedekt in de koelkast.
-
De dag zelf (10 min.)
-
Verwarm de soep op een zacht vuur. Haal van het vuur en roer er de room onder.
-
Smelt intussen de boter in een pan en bak de oesterzwammen 3 min.
-
Afwerking:
-
Serveer de soep in soepkommen en verdeel er de oesterzwammen over. Bestrooi met de rest van de pistachenoten en besprenkel met enkele druppels truffelolie. Werk af met het bieslook.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de pastinaken en de appel en snij in stukjes.
-
Snipper het knoflook en de ui fijn.
-
Hak 1 eetl. pistachenoten heel fijn en meng met de panko.
-
Hak de overgebleven pistachenoten grof.
-
Scheur de oesterzwammen in reepjes.
-
Bereiding:
-
Bij voorkeur de dag ervoor (30 min.)
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de pastinaak en appel toe en laat nog 2 min. stoven. Kruid met zwarte peper en nootmuskaat.
-
Overgiet met 1 L water en verkruimel er de bouillonblokjes over. Breng aan de kook en laat afgedekt 20 min. sudderen.
-
Klop intussen het ei los met een vork en kruid met peper en zout. Doop de oesterzwammen in de bloem, daarna in het losgeklopte ei en tot slot in het panko-pistachemengsel. Leg op een bord, dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.
-
Mix de soep glad en laat afkoelen. Bewaar afgedekt in de koelkast.
-
De dag zelf (10 min.)
-
Verwarm de soep op een zacht vuur. Haal van het vuur en roer er de room onder.
-
Smelt intussen de boter in een pan en bak de oesterzwammen 3 min.
-
Afwerking:
-
Serveer de soep in soepkommen en verdeel er de oesterzwammen over. Bestrooi met de rest van de pistachenoten en besprenkel met enkele druppels truffelolie. Werk af met het bieslook.