Krokante sint-jakobsnoten met bloemkoolcrumble
Krokante sint-jakobsnoten met bloemkoolcrumble

Krokante sint-jakobsnoten met bloemkoolcrumble

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 224 kcal
Vet 13.6 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 9.4 g
Suiker 4.5 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 15.3 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schik de sneetjes Ganda-ham naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Haal uit de oven en laat afkoelen op keukenpapier. Hak fijn.

  5. Snij intussen met een dunschiller 12 brede repen van de halve komkommer. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en de sherryazijn. Kruid met peper en zout. Rol de repen op.

  6. Hak de platte peterselie fijn.

  7. Snij de bloemkool in kleine roosjes.

  8. Hak 1 roosje bloemkool heel fijn met een groot mes en meng er de Ganda-ham, de platte peterselie en 1 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper.

  9. Bereiding:
  10. Kook de bloemkoolroosjes 8 min. afgedekt gaar in de melk samen met het bouillonblokje. Mix tot een gladde puree.

  11. Klop het ei los. Kruid de panko met peper en zout. Wentel de sint-jakobsnoten door het ei en daarna door de gekruide panko.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 2 à 3 min. aan elke kant.

  13. Afwerking:
  14. Schik 3 sint-jakobsnoten op elk bord en werk af met de bloemkoolcrumble en wat bloemkoolpuree. Geef er 3 rolletjes komkommer bij en werk af met plukjes waterkers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schik de sneetjes Ganda-ham naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Haal uit de oven en laat afkoelen op keukenpapier. Hak fijn.

  5. Snij intussen met een dunschiller 12 brede repen van de halve komkommer. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en de sherryazijn. Kruid met peper en zout. Rol de repen op.

  6. Hak de platte peterselie fijn.

  7. Snij de bloemkool in kleine roosjes.

  8. Hak 1 roosje bloemkool heel fijn met een groot mes en meng er de Ganda-ham, de platte peterselie en 1 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper.

  9. Bereiding:
  10. Kook de bloemkoolroosjes 8 min. afgedekt gaar in de melk samen met het bouillonblokje. Mix tot een gladde puree.

  11. Klop het ei los. Kruid de panko met peper en zout. Wentel de sint-jakobsnoten door het ei en daarna door de gekruide panko.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 2 à 3 min. aan elke kant.

  13. Afwerking:
  14. Schik 3 sint-jakobsnoten op elk bord en werk af met de bloemkoolcrumble en wat bloemkoolpuree. Geef er 3 rolletjes komkommer bij en werk af met plukjes waterkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 224 kcal
Vet 13.6 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 9.4 g
Suiker 4.5 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 15.3 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'La Burgondie' Cave de Buxy

Bekijk het recept digitaal