- Bewaar

- Bewaar
Pittig gelakte zalm met groentemengeling
Onze drankensuggesties
Bier Palm Hop Select Amberbier Wijn Pinot Gris 'Selection du Sommelier' A.O.P. Alsace Wolfberger
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min)
-
Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij elk haasje in de lengte in 2.
-
Snij de lente-uitjes in ringen.
-
Verdeel de halve broccoli in roosjes en snij in plakjes.
-
Pers het teentje knoflook.
-
Bereiding:
-
(± 30 min)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit 1 eetl. arachideolie in een wok en stoof het knoflook glazig. Voeg de vloeibare honing, de ketjap manis, de wittewijnazijn en de sambal oelek toe. Laat even bakken.
-
Leg de stukjes zalm op een bakplaat met bakpapier en wrijf ze in met de honingmengeling. Laat ± 15 min. trekken.
-
Zet de zalm ± 8 min. in de voorverwarmde oven en bestrijk na 5 min. nog eens met de honingmengeling.
-
Verhit intussen 1 eetl. arachideolie in dezelfde wok en bak de broccoli en de peultjes ± 4 min. op een hoog vuur. Voeg de sojascheuten toe en bak nog 2 à 3 min.
-
Voeg de sojasaus toe en kruid met wat peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groenten over de borden en leg er een stukje zalm bovenop. Bestrooi de zalm met de sesamzaadjes en werk af met de lente-uitjes.
Onze drankensuggesties
Bier Palm Hop Select Amberbier Wijn Pinot Gris 'Selection du Sommelier' A.O.P. Alsace Wolfberger
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min)
-
Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij elk haasje in de lengte in 2.
-
Snij de lente-uitjes in ringen.
-
Verdeel de halve broccoli in roosjes en snij in plakjes.
-
Pers het teentje knoflook.
-
Bereiding:
-
(± 30 min)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit 1 eetl. arachideolie in een wok en stoof het knoflook glazig. Voeg de vloeibare honing, de ketjap manis, de wittewijnazijn en de sambal oelek toe. Laat even bakken.
-
Leg de stukjes zalm op een bakplaat met bakpapier en wrijf ze in met de honingmengeling. Laat ± 15 min. trekken.
-
Zet de zalm ± 8 min. in de voorverwarmde oven en bestrijk na 5 min. nog eens met de honingmengeling.
-
Verhit intussen 1 eetl. arachideolie in dezelfde wok en bak de broccoli en de peultjes ± 4 min. op een hoog vuur. Voeg de sojascheuten toe en bak nog 2 à 3 min.
-
Voeg de sojasaus toe en kruid met wat peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groenten over de borden en leg er een stukje zalm bovenop. Bestrooi de zalm met de sesamzaadjes en werk af met de lente-uitjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Palm Hop Select Amberbier Wijn Pinot Gris 'Selection du Sommelier' A.O.P. Alsace Wolfberger