Pittig gelakte zalm met groentemengeling
Pittig gelakte zalm met groentemengeling

Pittig gelakte zalm met groentemengeling

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 319 kcal
Vet 17.8 g
Koolhydraat 18.9 g
Eiwit 19.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min)

  3. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij elk haasje in de lengte in 2.

  4. Snij de lente-uitjes in ringen.

  5. Verdeel de halve broccoli in roosjes en snij in plakjes.

  6. Pers het teentje knoflook.

  7. Bereiding:
  8. (± 30 min)

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Verhit 1 eetl. arachideolie in een wok en stoof het knoflook glazig. Voeg de vloeibare honing, de ketjap manis, de wittewijnazijn en de sambal oelek toe. Laat even bakken.

  11. Leg de stukjes zalm op een bakplaat met bakpapier en wrijf ze in met de honingmengeling. Laat ± 15 min. trekken.

  12. Zet de zalm ± 8 min. in de voorverwarmde oven en bestrijk na 5 min. nog eens met de honingmengeling.

  13. Verhit intussen 1 eetl. arachideolie in dezelfde wok en bak de broccoli en de peultjes ± 4 min. op een hoog vuur. Voeg de sojascheuten toe en bak nog 2 à 3 min.

  14. Voeg de sojasaus toe en kruid met wat peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de groenten over de borden en leg er een stukje zalm bovenop. Bestrooi de zalm met de sesamzaadjes en werk af met de lente-uitjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min)

  3. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij elk haasje in de lengte in 2.

  4. Snij de lente-uitjes in ringen.

  5. Verdeel de halve broccoli in roosjes en snij in plakjes.

  6. Pers het teentje knoflook.

  7. Bereiding:
  8. (± 30 min)

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Verhit 1 eetl. arachideolie in een wok en stoof het knoflook glazig. Voeg de vloeibare honing, de ketjap manis, de wittewijnazijn en de sambal oelek toe. Laat even bakken.

  11. Leg de stukjes zalm op een bakplaat met bakpapier en wrijf ze in met de honingmengeling. Laat ± 15 min. trekken.

  12. Zet de zalm ± 8 min. in de voorverwarmde oven en bestrijk na 5 min. nog eens met de honingmengeling.

  13. Verhit intussen 1 eetl. arachideolie in dezelfde wok en bak de broccoli en de peultjes ± 4 min. op een hoog vuur. Voeg de sojascheuten toe en bak nog 2 à 3 min.

  14. Voeg de sojasaus toe en kruid met wat peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de groenten over de borden en leg er een stukje zalm bovenop. Bestrooi de zalm met de sesamzaadjes en werk af met de lente-uitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 319 kcal
Vet 17.8 g
Koolhydraat 18.9 g
Eiwit 19.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Palm Hop Select Amberbier Wijn Pinot Gris 'Selection du Sommelier' A.O.P. Alsace Wolfberger

Bekijk het recept digitaal