Raclette met witloof-hamrolletjes
Raclette met witloof-hamrolletjes

Raclette met witloof-hamrolletjes

15 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1167 kj
Energie 279 kcal
Vet 20.7 g
Verzadigd vet 14 g
Koolhydraat 6.3 g
Suiker 3.6 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 16.5 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.
  2. Snij het witloof in de lengte in 2. Smelt de boter in een kookpot en bak het witloof 3 min. Draai om en verdeel er de honing over. Kruid met peper en zout. Dek af en laat nog 2 min. verder stoven.

  3. Snij elk sneetje ham in de breedte in 4. Rol het witloof in de reepjes ham.

  4. Verwijder de korsten van de raclettekaas.

  5. Leg elk witloofstronkje in een raclettepannetje. Leg er telkens 1 sneetje kaas over en bestrooi met de panko. Laat bakken tot de kaas gesmolten is en de panko goudbruin is.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.
  2. Snij het witloof in de lengte in 2. Smelt de boter in een kookpot en bak het witloof 3 min. Draai om en verdeel er de honing over. Kruid met peper en zout. Dek af en laat nog 2 min. verder stoven.

  3. Snij elk sneetje ham in de breedte in 4. Rol het witloof in de reepjes ham.

  4. Verwijder de korsten van de raclettekaas.

  5. Leg elk witloofstronkje in een raclettepannetje. Leg er telkens 1 sneetje kaas over en bestrooi met de panko. Laat bakken tot de kaas gesmolten is en de panko goudbruin is.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1167 kj
Energie 279 kcal
Vet 20.7 g
Verzadigd vet 14 g
Koolhydraat 6.3 g
Suiker 3.6 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 16.5 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g

Bekijk het recept digitaal