- Bewaar

- Bewaar
Groene peper-rode bosbessaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een pan en voeg de uitgelekte groenepeperkorrels toe.
-
Blus de pan met de whiskey en flambeer (weg van de dampkap).
-
Meng er de room, de uitgelekte rode bosbessen, peper en zout onder. Laat 1 min. op een hoog vuur inkoken.
> Lekker met rood of wit vlees, of gevogelte. Wist je dat? > Hoe hoger het vetgehalte van de room, hoe kleiner de kans dat de saus zal schiften. Schift je saus toch? Probeer dit dan op te lossen door een ijsblokje of een scheutje koud water toe te voegen. > Je kan je sauzen altijd kruiden met verse of gedroogde kruiden zoals dragon, peterselie, bieslook, Provençaalse kruiden, enz. > Je kan de verse room vervangen door een plantaardig alternatief of lactosevrije room.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een pan en voeg de uitgelekte groenepeperkorrels toe.
-
Blus de pan met de whiskey en flambeer (weg van de dampkap).
-
Meng er de room, de uitgelekte rode bosbessen, peper en zout onder. Laat 1 min. op een hoog vuur inkoken.
> Lekker met rood of wit vlees, of gevogelte. Wist je dat? > Hoe hoger het vetgehalte van de room, hoe kleiner de kans dat de saus zal schiften. Schift je saus toch? Probeer dit dan op te lossen door een ijsblokje of een scheutje koud water toe te voegen. > Je kan je sauzen altijd kruiden met verse of gedroogde kruiden zoals dragon, peterselie, bieslook, Provençaalse kruiden, enz. > Je kan de verse room vervangen door een plantaardig alternatief of lactosevrije room.