Krokante oesterzwammen op nestje van noedels
Krokante oesterzwammen op nestje van noedels

Krokante oesterzwammen op nestje van noedels

30 min.
16 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 108 kcal
Vet 6.6 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 10.2 g
Suiker 2.5 g
Vezel 0.7 g
Eiwit 1.7 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Scheur grotere oesterzwammen in 2.

  4. Snipper het knoflookteentje fijn.

  5. Snij het preiwit in flinterdunne reepjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in flinterdunne reepjes.

  7. Rasp de gember.

  8. Bereiding:
  9. Kook de noedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  10. Meng intussen de oestersaus, de sojasaus, de cayennepeper, de honing, het fijngesnipperde knoflook en het limoensap. Kruid met zwarte peper.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de reepjes prei en paprika, en de geraspte gember 2 min. Voeg de noedels en het oosterse sausje toe en roerbak nog eens 2 min. Hou warm.

  12. Verhit 4 eetl. olijfolie en de boter in een pan en bak de oesterzwammen 3 à 4 min. op een hoog vuur, tot ze lichtjes krokant zijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de noedels in nestjes over 16 hapjeslepels of kleine schaaltjes en leg er de oesterzwammen bovenop. Werk af met een blaadje koriander.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Scheur grotere oesterzwammen in 2.

  4. Snipper het knoflookteentje fijn.

  5. Snij het preiwit in flinterdunne reepjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in flinterdunne reepjes.

  7. Rasp de gember.

  8. Bereiding:
  9. Kook de noedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  10. Meng intussen de oestersaus, de sojasaus, de cayennepeper, de honing, het fijngesnipperde knoflook en het limoensap. Kruid met zwarte peper.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de reepjes prei en paprika, en de geraspte gember 2 min. Voeg de noedels en het oosterse sausje toe en roerbak nog eens 2 min. Hou warm.

  12. Verhit 4 eetl. olijfolie en de boter in een pan en bak de oesterzwammen 3 à 4 min. op een hoog vuur, tot ze lichtjes krokant zijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de noedels in nestjes over 16 hapjeslepels of kleine schaaltjes en leg er de oesterzwammen bovenop. Werk af met een blaadje koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 108 kcal
Vet 6.6 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 10.2 g
Suiker 2.5 g
Vezel 0.7 g
Eiwit 1.7 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal