- Bewaar

- Bewaar
Krokante oesterzwammen op nestje van noedels
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Scheur grotere oesterzwammen in 2.
-
Snipper het knoflookteentje fijn.
-
Snij het preiwit in flinterdunne reepjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in flinterdunne reepjes.
-
Rasp de gember.
-
Bereiding:
-
Kook de noedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
-
Meng intussen de oestersaus, de sojasaus, de cayennepeper, de honing, het fijngesnipperde knoflook en het limoensap. Kruid met zwarte peper.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de reepjes prei en paprika, en de geraspte gember 2 min. Voeg de noedels en het oosterse sausje toe en roerbak nog eens 2 min. Hou warm.
-
Verhit 4 eetl. olijfolie en de boter in een pan en bak de oesterzwammen 3 à 4 min. op een hoog vuur, tot ze lichtjes krokant zijn. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de noedels in nestjes over 16 hapjeslepels of kleine schaaltjes en leg er de oesterzwammen bovenop. Werk af met een blaadje koriander.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Scheur grotere oesterzwammen in 2.
-
Snipper het knoflookteentje fijn.
-
Snij het preiwit in flinterdunne reepjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in flinterdunne reepjes.
-
Rasp de gember.
-
Bereiding:
-
Kook de noedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
-
Meng intussen de oestersaus, de sojasaus, de cayennepeper, de honing, het fijngesnipperde knoflook en het limoensap. Kruid met zwarte peper.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de reepjes prei en paprika, en de geraspte gember 2 min. Voeg de noedels en het oosterse sausje toe en roerbak nog eens 2 min. Hou warm.
-
Verhit 4 eetl. olijfolie en de boter in een pan en bak de oesterzwammen 3 à 4 min. op een hoog vuur, tot ze lichtjes krokant zijn. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de noedels in nestjes over 16 hapjeslepels of kleine schaaltjes en leg er de oesterzwammen bovenop. Werk af met een blaadje koriander.