Kaasflapjes met witloof en veldslaatje met appel
Kaasflapjes met witloof en veldslaatje met appel

Kaasflapjes met witloof en veldslaatje met appel

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 485 kcal
Vet 30.6 g
Koolhydraat 37.1 g
Eiwit 13.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de vellen brickdeeg in 2.

  3. Snij 1 ongeschilde appel in staafjes. Besprenkel met het citroensap.

  4. Schil 1 appel en snij in kleine blokjes.

  5. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn. Verwijder de korst van de kaas en snij in 12 stukjes.

  6. Rooster de hazelnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en laat afkoelen. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Snipper het bieslook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de helft van het witloof 5 min. Kruid met zwarte peper en zout en voeg 1 eetl. honing toe. Laat lichtjes karamelliseren. Meng er de blokjes appel onder en laat afkoelen.

  10. Bestrijk de stukken brickdeeg met 1 eetl. olijfolie. Leg de ronde kant naar u toe en vouw tot tegen de rechte kant.

  11. Verdeel een beetje van de witloofmengeling over de linkerkant van het opgevouwen vel (laat aan de zijkant een driehoekig flapje vrij). Leg er een stuk kaas op. Vouw het buitenste flapje naar binnen, zodat de vulling bedekt wordt en u een driehoekje krijgt. Vouw de rest van het vel verder op, zodat u een stevig driehoekig flapje krijgt. Bestrijk de buitenkant met 1 eetl. olijfolie. Zet koel weg tot gebruik.

  12. Meng intussen de appelstaafjes, de zachte veenbessen, de geroosterde hazelnoten en de veldsla met de rest van het witloof.

  13. Meng 2 eetl. olijfolie met 1 eetl. honing en het fijngesnipperde bieslook. Kruid met zwarte peper en zout. Meng de vinaigrette onder de salade.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de brickdeegflapjes 2 à 3 min. aan elke kant.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de salade over de borden en leg op elk bord 3 brickdeegflapjes. Werk af met radijsscheuten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de vellen brickdeeg in 2.

  3. Snij 1 ongeschilde appel in staafjes. Besprenkel met het citroensap.

  4. Schil 1 appel en snij in kleine blokjes.

  5. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn. Verwijder de korst van de kaas en snij in 12 stukjes.

  6. Rooster de hazelnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en laat afkoelen. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Snipper het bieslook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de helft van het witloof 5 min. Kruid met zwarte peper en zout en voeg 1 eetl. honing toe. Laat lichtjes karamelliseren. Meng er de blokjes appel onder en laat afkoelen.

  10. Bestrijk de stukken brickdeeg met 1 eetl. olijfolie. Leg de ronde kant naar u toe en vouw tot tegen de rechte kant.

  11. Verdeel een beetje van de witloofmengeling over de linkerkant van het opgevouwen vel (laat aan de zijkant een driehoekig flapje vrij). Leg er een stuk kaas op. Vouw het buitenste flapje naar binnen, zodat de vulling bedekt wordt en u een driehoekje krijgt. Vouw de rest van het vel verder op, zodat u een stevig driehoekig flapje krijgt. Bestrijk de buitenkant met 1 eetl. olijfolie. Zet koel weg tot gebruik.

  12. Meng intussen de appelstaafjes, de zachte veenbessen, de geroosterde hazelnoten en de veldsla met de rest van het witloof.

  13. Meng 2 eetl. olijfolie met 1 eetl. honing en het fijngesnipperde bieslook. Kruid met zwarte peper en zout. Meng de vinaigrette onder de salade.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de brickdeegflapjes 2 à 3 min. aan elke kant.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de salade over de borden en leg op elk bord 3 brickdeegflapjes. Werk af met radijsscheuten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 485 kcal
Vet 30.6 g
Koolhydraat 37.1 g
Eiwit 13.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rodenbach Vintage Roodbruin bier Wijn Maremma Toscana D.O.C. `Palazzo Vecchio' Vermentino Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal