Hapje met sint-jakobsnoot, groene asperge en chorizo
Hapje met sint-jakobsnoot, groene asperge en chorizo

Hapje met sint-jakobsnoot, groene asperge en chorizo

Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 71 kcal
Vet 5.9 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 2.2 g
Suiker 1.4 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 2.1 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten. Kook ze 5fmin. in water. Giet af en snij in 2.

  3. Bak de chorizo krokant in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel.

  4. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.

  5. Verhit de olijfolie in de braadpan van de chorizo en bak de sint-jakobsnoten 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper. Overgiet met de room en laat even indikken.

  6. Schik 2 halve aspergepunten op een aperolepeltje. Schik er 1fsint-jakobsnoot op en lepel er wat room over. Garneer met stukjes chorizo en 1 à 2 reepjes zongedroogde tomaat.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten. Kook ze 5fmin. in water. Giet af en snij in 2.

  3. Bak de chorizo krokant in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel.

  4. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.

  5. Verhit de olijfolie in de braadpan van de chorizo en bak de sint-jakobsnoten 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper. Overgiet met de room en laat even indikken.

  6. Schik 2 halve aspergepunten op een aperolepeltje. Schik er 1fsint-jakobsnoot op en lepel er wat room over. Garneer met stukjes chorizo en 1 à 2 reepjes zongedroogde tomaat.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 71 kcal
Vet 5.9 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 2.2 g
Suiker 1.4 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 2.1 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal