- Bewaar

- Bewaar
Parelhoenkroon met champignons, knolselderpuree en geglaceerde groenten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de grotere champignons in kleinere stukken en trek wat uit elkaar.
-
Schil de knolselder en de aardappelen. Snij in blokjes van ± 2 cm.
-
Pers het knoflook en plet met de platte kant van een groot mes.
-
Was de pastinaak grondig. Schil met een dunschiller en bewaar de schillen. Snij in stukjes.
-
Snij het voetje van de spruiten en snij in 2.
-
Schil de wortelen, laat 1 cm loof over. Snij eerst in de lengte in twee en daarna in de breedte in 2.
-
Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Bereiding:
-
Bak de parelhoenkroon ± 1 u. in de voorverwarmde oven (aanwijzingen: zie verpakking).
-
Breng intussen in een steelpan de melk aan de kook met het knoflook en 1 kruidentuiltje. Kook de knolselder en de aardappelblokjes 15 à 20 min., tot de helft van de melk verdampt is. Verwijder het kruidentuiltje en mix glad met nootmuskaat, peper en zout.
-
Smelt 2 eetl. boter in een steelpan en stoof de pastinaak, wortelen en spruiten 5 à 8 min. met de steranijs en 1 kruidentuiltje. Bevochtig met de porto, gevogeltefond en honing. Laat op een laag vuur onafgedekt verder garen tot de groenten gaar zijn. Voeg indien nodig een scheutje vocht toe.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de champignons kort op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Frituur de pastinaakschillen ± 1 min. in een friteuse op 180 °C. Dep droog op keukenpapier en kruid met zout.
-
Afwerking:
-
Snij de parelhoenkroon in dikke plakken. Schik de knolselderpuree en de champignons op de borden. Leg er een stuk vlees op. Schik de geglaceerde groenten rondom. Versier met blaadjes waterkers en pastinaakchips.
Je kan de knolselderpuree en de geglaceerde groenten 1 tot 2 dagen op voorhand klaarmaken. Warm puree de dag zelf gewoon op in een steelpannetje of in de microgolfoven (voeg eventueel een beetje melk of room toe). Maak de groenten op voorhand klaar, tot ze beetgaar zijn en laat afkoelen. Op het moment zelf bak je ze nog even in wat boter.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de grotere champignons in kleinere stukken en trek wat uit elkaar.
-
Schil de knolselder en de aardappelen. Snij in blokjes van ± 2 cm.
-
Pers het knoflook en plet met de platte kant van een groot mes.
-
Was de pastinaak grondig. Schil met een dunschiller en bewaar de schillen. Snij in stukjes.
-
Snij het voetje van de spruiten en snij in 2.
-
Schil de wortelen, laat 1 cm loof over. Snij eerst in de lengte in twee en daarna in de breedte in 2.
-
Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Bereiding:
-
Bak de parelhoenkroon ± 1 u. in de voorverwarmde oven (aanwijzingen: zie verpakking).
-
Breng intussen in een steelpan de melk aan de kook met het knoflook en 1 kruidentuiltje. Kook de knolselder en de aardappelblokjes 15 à 20 min., tot de helft van de melk verdampt is. Verwijder het kruidentuiltje en mix glad met nootmuskaat, peper en zout.
-
Smelt 2 eetl. boter in een steelpan en stoof de pastinaak, wortelen en spruiten 5 à 8 min. met de steranijs en 1 kruidentuiltje. Bevochtig met de porto, gevogeltefond en honing. Laat op een laag vuur onafgedekt verder garen tot de groenten gaar zijn. Voeg indien nodig een scheutje vocht toe.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de champignons kort op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Frituur de pastinaakschillen ± 1 min. in een friteuse op 180 °C. Dep droog op keukenpapier en kruid met zout.
-
Afwerking:
-
Snij de parelhoenkroon in dikke plakken. Schik de knolselderpuree en de champignons op de borden. Leg er een stuk vlees op. Schik de geglaceerde groenten rondom. Versier met blaadjes waterkers en pastinaakchips.
Je kan de knolselderpuree en de geglaceerde groenten 1 tot 2 dagen op voorhand klaarmaken. Warm puree de dag zelf gewoon op in een steelpannetje of in de microgolfoven (voeg eventueel een beetje melk of room toe). Maak de groenten op voorhand klaar, tot ze beetgaar zijn en laat afkoelen. Op het moment zelf bak je ze nog even in wat boter.