- Bewaar
- Bewaar
Gevulde portobello's met noedels en spinazie
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15min)
-
Laat de noedels weken in koud water.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Verwijder de steel uit de portobello's. Hak de stelen fijn met een groot mes.
-
Hak de spinazie grof.
-
Snij de rode ui in fijne ringen.
-
Verdeel de romanesco in kleine roosjes.
-
Snij de mozzarella in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Kook de romanescoroosjes ± 8 min. in lichtgezouten water.
-
Smelt 1/2 eetl. boter in een kookpot en bak de uiringen 2 min. Blus met de frambozenazijn. Kruid met peper en zout en schep uit de pan.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt 1/2 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak het knoflook, de sjalot en de fijngehakte portobellostelen. Giet de noedels af en voeg samen met de helft van de spinazie en de mozzarellablokjes toe.
-
Verdeel de noedelmengeling over de portobello's. Leg in een ovenschaal en bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de rest van de spinazie kort. Kruid met peper en zout en mix samen met 1 koffiel. boter tot een gladde saus.
-
Afwerking:
-
Verdeel de spinaziesaus over de helft van elk bord en leg er een gevulde portobello op. Werk af met de romaneso, de rode ui en de viooltjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15min)
-
Laat de noedels weken in koud water.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Verwijder de steel uit de portobello's. Hak de stelen fijn met een groot mes.
-
Hak de spinazie grof.
-
Snij de rode ui in fijne ringen.
-
Verdeel de romanesco in kleine roosjes.
-
Snij de mozzarella in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Kook de romanescoroosjes ± 8 min. in lichtgezouten water.
-
Smelt 1/2 eetl. boter in een kookpot en bak de uiringen 2 min. Blus met de frambozenazijn. Kruid met peper en zout en schep uit de pan.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt 1/2 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak het knoflook, de sjalot en de fijngehakte portobellostelen. Giet de noedels af en voeg samen met de helft van de spinazie en de mozzarellablokjes toe.
-
Verdeel de noedelmengeling over de portobello's. Leg in een ovenschaal en bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de rest van de spinazie kort. Kruid met peper en zout en mix samen met 1 koffiel. boter tot een gladde saus.
-
Afwerking:
-
Verdeel de spinaziesaus over de helft van elk bord en leg er een gevulde portobello op. Werk af met de romaneso, de rode ui en de viooltjes.