Kleurrijk glaasje met parelcouscous en avocado
Kleurrijk glaasje met parelcouscous en avocado

Kleurrijk glaasje met parelcouscous en avocado

Aperitiefhapje
9 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 68 kcal
Vet 4.1 g
Verzadigd vet 0.5 g
Koolhydraat 5.6 g
Suiker 2.1 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 1.2 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de rode ui en het bieslook fijn.

  3. Snij de carambola in 9 schijfjes.

  4. Rasp de schil van de limoen en pers hem.

  5. Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes en besprenkel met het limoensap.

  6. Snij de passievrucht in 2 en lepel er het vruchtvlees uit. Duw door een zeefje en vang het sap op.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes.

  8. Bereiding:
  9. Kook de parelcouscous gaar in 1/2 L water met het halve blokje groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken en afkoelen.

  10. Doe de paprika, de avocado, de rode ui, de granaatappelpitten, het bieslook, de limoenzeste, de olijfolie en het passievruchtensap in een kom. Meng door elkaar.

  11. Meng er de parelcouscous onder en kruid met zwarte peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel over 9 glaasjes en werk af met de rucola en het schijfje carambola.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de rode ui en het bieslook fijn.

  3. Snij de carambola in 9 schijfjes.

  4. Rasp de schil van de limoen en pers hem.

  5. Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes en besprenkel met het limoensap.

  6. Snij de passievrucht in 2 en lepel er het vruchtvlees uit. Duw door een zeefje en vang het sap op.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes.

  8. Bereiding:
  9. Kook de parelcouscous gaar in 1/2 L water met het halve blokje groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken en afkoelen.

  10. Doe de paprika, de avocado, de rode ui, de granaatappelpitten, het bieslook, de limoenzeste, de olijfolie en het passievruchtensap in een kom. Meng door elkaar.

  11. Meng er de parelcouscous onder en kruid met zwarte peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel over 9 glaasjes en werk af met de rucola en het schijfje carambola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 68 kcal
Vet 4.1 g
Verzadigd vet 0.5 g
Koolhydraat 5.6 g
Suiker 2.1 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 1.2 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal