Pastinaakkoekjes met duo van gerookte vis
Pastinaakkoekjes met duo van gerookte vis

Pastinaakkoekjes met duo van gerookte vis

Aperitiefhapje
16 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 86 kcal
Vet 6.2 g
Koolhydraat 4.2 g
Eiwit 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schil de aardappel en de pastinaken en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat ± 10 min. afkoelen. Plet tot een puree.

  3. Pers de limoen (u hebt 3 eetl. sap nodig). Snipper het bieslook fijn. Snij de stukken zalm en heilbot in 16 gelijke stukjes.

  4. Meng 1 ei, het bieslook en 2 eetl. limoensap onder de pastinaakpuree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Prak de avocado fijn met een vork en meng er 1 eetl. limoensap onder. Kruid met peper en zout.

  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een koekenpan en bak het pastinaakdeeg in verschillende porties tot dikke pannenkoeken met Ø 4 à 5 cm (± 1 eetl. deeg per portie). U hebt ± 16 pastinaakkoekjes nodig. Bak elke portie 2 min. Goudbruin aan elke kant en voeg tussendoor wat olijfolie toe. Haal ze uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier.

  7. Verdeel de avocadomengeling over 16 pastinaakkoekjes. Schik er de stukjes vis op en werk af met de scheuten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schil de aardappel en de pastinaken en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat ± 10 min. afkoelen. Plet tot een puree.

  3. Pers de limoen (u hebt 3 eetl. sap nodig). Snipper het bieslook fijn. Snij de stukken zalm en heilbot in 16 gelijke stukjes.

  4. Meng 1 ei, het bieslook en 2 eetl. limoensap onder de pastinaakpuree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Prak de avocado fijn met een vork en meng er 1 eetl. limoensap onder. Kruid met peper en zout.

  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een koekenpan en bak het pastinaakdeeg in verschillende porties tot dikke pannenkoeken met Ø 4 à 5 cm (± 1 eetl. deeg per portie). U hebt ± 16 pastinaakkoekjes nodig. Bak elke portie 2 min. Goudbruin aan elke kant en voeg tussendoor wat olijfolie toe. Haal ze uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier.

  7. Verdeel de avocadomengeling over 16 pastinaakkoekjes. Schik er de stukjes vis op en werk af met de scheuten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 86 kcal
Vet 6.2 g
Koolhydraat 4.2 g
Eiwit 3 g

Bekijk het recept digitaal