Peterseliewortelsoep met fijne eendenlever
Peterseliewortelsoep met fijne eendenlever

Peterseliewortelsoep met fijne eendenlever

30 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 908 kj
Energie 217 kcal
Vet 19.5 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 4.7 g
Suiker 4 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 5.3 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de peterseliewortel en snij in blokjes. Snij het preiwit fijn.

  3. Smelt de boter in een kookpot en stoof het preiwit 3 à 5 min.

  4. Voeg de peterseliewortel toe en overgiet met het water. Verkruimel er het bouillonblokje over. Breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen op een matig vuur. Kruid met peper en zout.

  5. Snipper intussen de platte peterselie fijn en snij de eendenlever in kleine blokjes.

  6. Giet de room bij de soep en mix fijn.

  7. Verdeel de soep over de borden en werk af met de platte peterselie en de blokjes eendenlever.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de peterseliewortel en snij in blokjes. Snij het preiwit fijn.

  3. Smelt de boter in een kookpot en stoof het preiwit 3 à 5 min.

  4. Voeg de peterseliewortel toe en overgiet met het water. Verkruimel er het bouillonblokje over. Breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen op een matig vuur. Kruid met peper en zout.

  5. Snipper intussen de platte peterselie fijn en snij de eendenlever in kleine blokjes.

  6. Giet de room bij de soep en mix fijn.

  7. Verdeel de soep over de borden en werk af met de platte peterselie en de blokjes eendenlever.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 908 kj
Energie 217 kcal
Vet 19.5 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 4.7 g
Suiker 4 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 5.3 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g

Bekijk het recept digitaal