- Bewaar

- Bewaar
Soep van peterseliewortel met pancetta
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
45 min.
Schil de peterseliewortels en snij in blokjes. Snij het preiwit in stukjes
-
Snij de sjalot in fijne ringetjes en snipper het knoflook fijn. Hak de platte peterselie grof.
-
Snij de sneetjes pancetta in reepjes.
-
Smelt 2/3 van de boter in een grote kookpot en stoof de stukjes prei 3 à 5 min.
-
Voeg de blokjes peterseliewortel toe en besprenkel met de wittewijnazijn. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat 20 min. op een matig vuur koken.
-
Smelt intussen de rest van de boter in een braadpan en bak de sjalotringen en het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de reepjes pancetta toe en laat nog 1 à 2 min. meebakken. Kruid met peper en roer er de platte peterselie onder.
-
Roer de lichte room onder de soep en mix glad. Kruid met peper en zout. Verdeel de soep over borden en werk af met een beetje pancettamengeling.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
45 min.
Schil de peterseliewortels en snij in blokjes. Snij het preiwit in stukjes
-
Snij de sjalot in fijne ringetjes en snipper het knoflook fijn. Hak de platte peterselie grof.
-
Snij de sneetjes pancetta in reepjes.
-
Smelt 2/3 van de boter in een grote kookpot en stoof de stukjes prei 3 à 5 min.
-
Voeg de blokjes peterseliewortel toe en besprenkel met de wittewijnazijn. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat 20 min. op een matig vuur koken.
-
Smelt intussen de rest van de boter in een braadpan en bak de sjalotringen en het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de reepjes pancetta toe en laat nog 1 à 2 min. meebakken. Kruid met peper en roer er de platte peterselie onder.
-
Roer de lichte room onder de soep en mix glad. Kruid met peper en zout. Verdeel de soep over borden en werk af met een beetje pancettamengeling.