Soep van peterseliewortel met pancetta
Soep van peterseliewortel met pancetta

Soep van peterseliewortel met pancetta

45 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 244 kcal
Energie 1021 kj
Vet 19.8 g
Verzadigd vet 10 g
Koolhydraat 7.5 g
Suiker 6.2 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 8.4 g
Zout 3 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.

    Schil de peterseliewortels en snij in blokjes. Snij het preiwit in stukjes

  2. Snij de sjalot in fijne ringetjes en snipper het knoflook fijn. Hak de platte peterselie grof.

  3. Snij de sneetjes pancetta in reepjes.

  4. Smelt 2/3 van de boter in een grote kookpot en stoof de stukjes prei 3 à 5 min.

  5. Voeg de blokjes peterseliewortel toe en besprenkel met de wittewijnazijn. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat 20 min. op een matig vuur koken.

  6. Smelt intussen de rest van de boter in een braadpan en bak de sjalotringen en het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de reepjes pancetta toe en laat nog 1 à 2 min. meebakken. Kruid met peper en roer er de platte peterselie onder.

  7. Roer de lichte room onder de soep en mix glad. Kruid met peper en zout. Verdeel de soep over borden en werk af met een beetje pancettamengeling.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.

    Schil de peterseliewortels en snij in blokjes. Snij het preiwit in stukjes

  2. Snij de sjalot in fijne ringetjes en snipper het knoflook fijn. Hak de platte peterselie grof.

  3. Snij de sneetjes pancetta in reepjes.

  4. Smelt 2/3 van de boter in een grote kookpot en stoof de stukjes prei 3 à 5 min.

  5. Voeg de blokjes peterseliewortel toe en besprenkel met de wittewijnazijn. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat 20 min. op een matig vuur koken.

  6. Smelt intussen de rest van de boter in een braadpan en bak de sjalotringen en het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de reepjes pancetta toe en laat nog 1 à 2 min. meebakken. Kruid met peper en roer er de platte peterselie onder.

  7. Roer de lichte room onder de soep en mix glad. Kruid met peper en zout. Verdeel de soep over borden en werk af met een beetje pancettamengeling.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 244 kcal
Energie 1021 kj
Vet 19.8 g
Verzadigd vet 10 g
Koolhydraat 7.5 g
Suiker 6.2 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 8.4 g
Zout 3 g
natrium 1.2 g

Bekijk het recept digitaal