Peterseliewortelsoep met paprika
Peterseliewortelsoep met paprika

Peterseliewortelsoep met paprika

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 100 kcal
Vet 5.3 g
Koolhydraat 6.4 g
Eiwit 6.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Schil de peterseliewortels en snij in gelijke blokjes.

  5. Snipper de uien fijn.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in gelijke blokjes van max. 1/2 cm.

  7. Pluk de blaadjes van de waterkers.

  8. Bereiding:
  9. Smelt 1/2 eetl. boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien glazig. Voeg de blokjes peterseliewortel toe en overgiet met de groentebouillon. Laat ± 20 min. koken.

  10. Smelt ondertussen de rest van de boter in een braadpan en stoof de paprikablokjes 5 min. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

  11. Haal de soep van het vuur en mix glad. Roer er de petit-suissekaas onder en kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de soep over diepe borden of kommen en werk af met de paprikablokjes en enkele blaadjes waterkers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Schil de peterseliewortels en snij in gelijke blokjes.

  5. Snipper de uien fijn.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in gelijke blokjes van max. 1/2 cm.

  7. Pluk de blaadjes van de waterkers.

  8. Bereiding:
  9. Smelt 1/2 eetl. boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien glazig. Voeg de blokjes peterseliewortel toe en overgiet met de groentebouillon. Laat ± 20 min. koken.

  10. Smelt ondertussen de rest van de boter in een braadpan en stoof de paprikablokjes 5 min. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

  11. Haal de soep van het vuur en mix glad. Roer er de petit-suissekaas onder en kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de soep over diepe borden of kommen en werk af met de paprikablokjes en enkele blaadjes waterkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 100 kcal
Vet 5.3 g
Koolhydraat 6.4 g
Eiwit 6.7 g

Bekijk het recept digitaal