- Bewaar

- Bewaar
Peterseliewortelsoep met paprika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de peterseliewortels en snij in gelijke blokjes.
-
Snipper de uien fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in gelijke blokjes van max. 1/2 cm.
-
Pluk de blaadjes van de waterkers.
-
Bereiding:
-
Smelt 1/2 eetl. boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien glazig. Voeg de blokjes peterseliewortel toe en overgiet met de groentebouillon. Laat ± 20 min. koken.
-
Smelt ondertussen de rest van de boter in een braadpan en stoof de paprikablokjes 5 min. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
-
Haal de soep van het vuur en mix glad. Roer er de petit-suissekaas onder en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden of kommen en werk af met de paprikablokjes en enkele blaadjes waterkers.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de peterseliewortels en snij in gelijke blokjes.
-
Snipper de uien fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in gelijke blokjes van max. 1/2 cm.
-
Pluk de blaadjes van de waterkers.
-
Bereiding:
-
Smelt 1/2 eetl. boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien glazig. Voeg de blokjes peterseliewortel toe en overgiet met de groentebouillon. Laat ± 20 min. koken.
-
Smelt ondertussen de rest van de boter in een braadpan en stoof de paprikablokjes 5 min. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
-
Haal de soep van het vuur en mix glad. Roer er de petit-suissekaas onder en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden of kommen en werk af met de paprikablokjes en enkele blaadjes waterkers.