Aardpeer-pastinaaksoep met pancettacrumble

Aardpeer-pastinaaksoep met pancettacrumble

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 275 kcal
Vet 16.7 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 23.1 g
Suiker 9.6 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 4.9 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de sjalotten en het knoflook in stukken.

  4. Schil de pastinaak en de aardpeer en snij in stukken.

  5. Snipper de blaadjes van de takjes tijm. Pers de halve citroen.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de pastinaak, de aardpeer en het knoflook over een bakplaat met bakpapier. Meng er de ahornsiroop, het citroensap, 1 eetl. olijfolie, de rozemarijn en zwarte peper onder. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten 15 min. Roer af en toe.

  10. Schik de pancetta op de bakplaat van de groenten en zet 8 min. mee in de oven. Haal uit de oven, laat afkoelen en breek in stukjes.

  11. Doe de geroosterde groenten bij de sjalotten. Overgiet met 1 L heet water en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat nog 5 min. sudderen. Mix de soep glad.

  12. Afwerking:
  13. Besprenkel de soep met de room en 2 eetl. extra vierge olijfolie. Bestrooi met de pancettacrumble en werk af met de tijm en zwarte peper.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de sjalotten en het knoflook in stukken.

  4. Schil de pastinaak en de aardpeer en snij in stukken.

  5. Snipper de blaadjes van de takjes tijm. Pers de halve citroen.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de pastinaak, de aardpeer en het knoflook over een bakplaat met bakpapier. Meng er de ahornsiroop, het citroensap, 1 eetl. olijfolie, de rozemarijn en zwarte peper onder. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten 15 min. Roer af en toe.

  10. Schik de pancetta op de bakplaat van de groenten en zet 8 min. mee in de oven. Haal uit de oven, laat afkoelen en breek in stukjes.

  11. Doe de geroosterde groenten bij de sjalotten. Overgiet met 1 L heet water en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat nog 5 min. sudderen. Mix de soep glad.

  12. Afwerking:
  13. Besprenkel de soep met de room en 2 eetl. extra vierge olijfolie. Bestrooi met de pancettacrumble en werk af met de tijm en zwarte peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 275 kcal
Vet 16.7 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 23.1 g
Suiker 9.6 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 4.9 g
Zout 3 g

Bekijk het recept digitaal