- Bewaar
- Bewaar
Aardpeer-pastinaaksoep met pancettacrumble
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de sjalotten en het knoflook in stukken.
-
Schil de pastinaak en de aardpeer en snij in stukken.
-
Snipper de blaadjes van de takjes tijm. Pers de halve citroen.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de pastinaak, de aardpeer en het knoflook over een bakplaat met bakpapier. Meng er de ahornsiroop, het citroensap, 1 eetl. olijfolie, de rozemarijn en zwarte peper onder. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten 15 min. Roer af en toe.
-
Schik de pancetta op de bakplaat van de groenten en zet 8 min. mee in de oven. Haal uit de oven, laat afkoelen en breek in stukjes.
-
Doe de geroosterde groenten bij de sjalotten. Overgiet met 1 L heet water en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat nog 5 min. sudderen. Mix de soep glad.
-
Afwerking:
-
Besprenkel de soep met de room en 2 eetl. extra vierge olijfolie. Bestrooi met de pancettacrumble en werk af met de tijm en zwarte peper.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de sjalotten en het knoflook in stukken.
-
Schil de pastinaak en de aardpeer en snij in stukken.
-
Snipper de blaadjes van de takjes tijm. Pers de halve citroen.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de pastinaak, de aardpeer en het knoflook over een bakplaat met bakpapier. Meng er de ahornsiroop, het citroensap, 1 eetl. olijfolie, de rozemarijn en zwarte peper onder. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten 15 min. Roer af en toe.
-
Schik de pancetta op de bakplaat van de groenten en zet 8 min. mee in de oven. Haal uit de oven, laat afkoelen en breek in stukjes.
-
Doe de geroosterde groenten bij de sjalotten. Overgiet met 1 L heet water en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat nog 5 min. sudderen. Mix de soep glad.
-
Afwerking:
-
Besprenkel de soep met de room en 2 eetl. extra vierge olijfolie. Bestrooi met de pancettacrumble en werk af met de tijm en zwarte peper.