- Bewaar

- Bewaar
Pastinaak-kerriesoep
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de pastinaak en snij in blokjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt 1,5 eetl. boter in een grote kookpot en stoof de diepgevroren soepgroenten en het fijngesnipperde knoflook 5 min. op een zacht vuur.
-
Voeg de pastinaakblokjes toe en giet er de kippenbouillon bij. Laat 25 min. koken.
-
Verwijder ondertussen de pitjes uit het groene pepertje en snipper fijn. Smelt 1/2 koffiel. boter in een pannetje en bak het fijngesnipperde pepertje ± 3 min.
-
Meng de Griekse yoghurt met het kerriepoeder, peper en zout.
-
Mix de soep en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schep de soep in diepe borden en voeg 1 eetl. Griekse yoghurt toe aan elk bord. Werk af met het gebakken pepertje.
Dit recept is ook lekker met wortelen in plaats van pastinaak. Voor de afwerking kan u dezelfde kerrieyoghurt gebruiken. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. De basis voor deze soep is dezelfde voor jonge kinderen. Laat eventueel het groene pepertje weg.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de pastinaak en snij in blokjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt 1,5 eetl. boter in een grote kookpot en stoof de diepgevroren soepgroenten en het fijngesnipperde knoflook 5 min. op een zacht vuur.
-
Voeg de pastinaakblokjes toe en giet er de kippenbouillon bij. Laat 25 min. koken.
-
Verwijder ondertussen de pitjes uit het groene pepertje en snipper fijn. Smelt 1/2 koffiel. boter in een pannetje en bak het fijngesnipperde pepertje ± 3 min.
-
Meng de Griekse yoghurt met het kerriepoeder, peper en zout.
-
Mix de soep en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schep de soep in diepe borden en voeg 1 eetl. Griekse yoghurt toe aan elk bord. Werk af met het gebakken pepertje.
Dit recept is ook lekker met wortelen in plaats van pastinaak. Voor de afwerking kan u dezelfde kerrieyoghurt gebruiken. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. De basis voor deze soep is dezelfde voor jonge kinderen. Laat eventueel het groene pepertje weg.