Pastinaak-kerriesoep
Pastinaak-kerriesoep

Pastinaak-kerriesoep

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 161 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 11.8 g
Eiwit 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Schil de pastinaak en snij in blokjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1,5 eetl. boter in een grote kookpot en stoof de diepgevroren soepgroenten en het fijngesnipperde knoflook 5 min. op een zacht vuur.

  8. Voeg de pastinaakblokjes toe en giet er de kippenbouillon bij. Laat 25 min. koken.

  9. Verwijder ondertussen de pitjes uit het groene pepertje en snipper fijn. Smelt 1/2 koffiel. boter in een pannetje en bak het fijngesnipperde pepertje ± 3 min.

  10. Meng de Griekse yoghurt met het kerriepoeder, peper en zout.

  11. Mix de soep en kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Schep de soep in diepe borden en voeg 1 eetl. Griekse yoghurt toe aan elk bord. Werk af met het gebakken pepertje.

Tip

Dit recept is ook lekker met wortelen in plaats van pastinaak. Voor de afwerking kan u dezelfde kerrieyoghurt gebruiken. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. De basis voor deze soep is dezelfde voor jonge kinderen. Laat eventueel het groene pepertje weg.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Schil de pastinaak en snij in blokjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1,5 eetl. boter in een grote kookpot en stoof de diepgevroren soepgroenten en het fijngesnipperde knoflook 5 min. op een zacht vuur.

  8. Voeg de pastinaakblokjes toe en giet er de kippenbouillon bij. Laat 25 min. koken.

  9. Verwijder ondertussen de pitjes uit het groene pepertje en snipper fijn. Smelt 1/2 koffiel. boter in een pannetje en bak het fijngesnipperde pepertje ± 3 min.

  10. Meng de Griekse yoghurt met het kerriepoeder, peper en zout.

  11. Mix de soep en kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Schep de soep in diepe borden en voeg 1 eetl. Griekse yoghurt toe aan elk bord. Werk af met het gebakken pepertje.

Tip

Dit recept is ook lekker met wortelen in plaats van pastinaak. Voor de afwerking kan u dezelfde kerrieyoghurt gebruiken. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. De basis voor deze soep is dezelfde voor jonge kinderen. Laat eventueel het groene pepertje weg.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 161 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 11.8 g
Eiwit 3.4 g

Bekijk het recept digitaal