- Bewaar

- Bewaar
Pastinaaksoep met rammenas en gebakken gamba's
Onze drankensuggesties
Wijn Gérard Bertrand `Aigle Noir' Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de pastinaak en de rammenas en snij in gelijke blokjes.
-
Snij de ui en het preiwit in gelijke stukken.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. glazig.
-
Voeg het preiwit, de pastinaak en de rammenas toe en laat nog 2 à 3 min. mee stoven.
-
Overgiet met de kippenbouillon en laat 10 à 15 min. koken. Neem van het vuur en mix tot een gladde soep. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gamba's 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met de tijm, peper en zout. Verwijder de schaal rond de staart van de gamba's (de kop mag eraan blijven).
-
Afwerking:
-
Schep een beetje soep in een diep bord en bestrooi met een beetje maanzaad. Werk af met 2 gamba's.
Onze drankensuggesties
Wijn Gérard Bertrand `Aigle Noir' Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de pastinaak en de rammenas en snij in gelijke blokjes.
-
Snij de ui en het preiwit in gelijke stukken.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. glazig.
-
Voeg het preiwit, de pastinaak en de rammenas toe en laat nog 2 à 3 min. mee stoven.
-
Overgiet met de kippenbouillon en laat 10 à 15 min. koken. Neem van het vuur en mix tot een gladde soep. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gamba's 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met de tijm, peper en zout. Verwijder de schaal rond de staart van de gamba's (de kop mag eraan blijven).
-
Afwerking:
-
Schep een beetje soep in een diep bord en bestrooi met een beetje maanzaad. Werk af met 2 gamba's.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Gérard Bertrand `Aigle Noir' Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc