- Bewaar

- Bewaar
Pastinaaksoep met waterkerscoulis
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
Schil de pastinaak en de appel en snij in blokjes van 2 cm. Snij het wit van de prei in fijne reepjes.
-
Snipper de uien en de helft van het knoflook.
-
Verhit 2 el olijfolie in een kookpot en stoof de ui, de prei, het fijngesnipperde knoflook, de appel en de pastinaak 5 min. al roerend.
-
Blus met het water en verkruimel er de blokjes kippenbouillon over. Kruid met peper en zout. Laat 20 à 25 min. koken. Mix fijn en voeg de lichte room toe.
-
Hak intussen de waterkers grof en hou enkele blaadjes opzij voor de afwerking.
-
Mix de grofgehakte waterkers met de reste van het knoflook (gepeld), 1,5 dl olijfolie en 3 à 4 el water. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de soep over kommetjes en voeg wat waterkerscoulis toe. Werk af met enkele blaadjes waterkers.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
Schil de pastinaak en de appel en snij in blokjes van 2 cm. Snij het wit van de prei in fijne reepjes.
-
Snipper de uien en de helft van het knoflook.
-
Verhit 2 el olijfolie in een kookpot en stoof de ui, de prei, het fijngesnipperde knoflook, de appel en de pastinaak 5 min. al roerend.
-
Blus met het water en verkruimel er de blokjes kippenbouillon over. Kruid met peper en zout. Laat 20 à 25 min. koken. Mix fijn en voeg de lichte room toe.
-
Hak intussen de waterkers grof en hou enkele blaadjes opzij voor de afwerking.
-
Mix de grofgehakte waterkers met de reste van het knoflook (gepeld), 1,5 dl olijfolie en 3 à 4 el water. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de soep over kommetjes en voeg wat waterkerscoulis toe. Werk af met enkele blaadjes waterkers.