Pastinaaksoep met waterkerscoulis
Pastinaaksoep met waterkerscoulis

Pastinaaksoep met waterkerscoulis

35 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 655 kcal
Vet 50.1 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 36.1 g
Suiker 21.5 g
Vezel 13.2 g
Eiwit 8.2 g
Zout 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.

    Schil de pastinaak en de appel en snij in blokjes van 2 cm. Snij het wit van de prei in fijne reepjes.

  2. Snipper de uien en de helft van het knoflook.

  3. Verhit 2 el olijfolie in een kookpot en stoof de ui, de prei, het fijngesnipperde knoflook, de appel en de pastinaak 5 min. al roerend.

  4. Blus met het water en verkruimel er de blokjes kippenbouillon over. Kruid met peper en zout. Laat 20 à 25 min. koken. Mix fijn en voeg de lichte room toe.

  5. Hak intussen de waterkers grof en hou enkele blaadjes opzij voor de afwerking.

  6. Mix de grofgehakte waterkers met de reste van het knoflook (gepeld), 1,5 dl olijfolie en 3 à 4 el water. Kruid met peper en zout.

  7. Verdeel de soep over kommetjes en voeg wat waterkerscoulis toe. Werk af met enkele blaadjes waterkers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.

    Schil de pastinaak en de appel en snij in blokjes van 2 cm. Snij het wit van de prei in fijne reepjes.

  2. Snipper de uien en de helft van het knoflook.

  3. Verhit 2 el olijfolie in een kookpot en stoof de ui, de prei, het fijngesnipperde knoflook, de appel en de pastinaak 5 min. al roerend.

  4. Blus met het water en verkruimel er de blokjes kippenbouillon over. Kruid met peper en zout. Laat 20 à 25 min. koken. Mix fijn en voeg de lichte room toe.

  5. Hak intussen de waterkers grof en hou enkele blaadjes opzij voor de afwerking.

  6. Mix de grofgehakte waterkers met de reste van het knoflook (gepeld), 1,5 dl olijfolie en 3 à 4 el water. Kruid met peper en zout.

  7. Verdeel de soep over kommetjes en voeg wat waterkerscoulis toe. Werk af met enkele blaadjes waterkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 655 kcal
Vet 50.1 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 36.1 g
Suiker 21.5 g
Vezel 13.2 g
Eiwit 8.2 g
Zout 2.8 g

Bekijk het recept digitaal