- Bewaar

- Bewaar
Linzensoep met gebakken tofoe, pastinaak en pistache
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de tofoe in reepjes.
-
Schil de pastinaken en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snij de sjalotten in stukjes.
-
Hak de koriander grof.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de stukken sjalot 5 min. glazig.
-
Voeg de blokjes pastinaak en de uitgelekte linzen toe. Overgiet met 1 L water en doe er het bouillonblokje bij. Laat 15 min. koken.
-
Mix ondertussen de pistachenoten met het plantaardige yoghurt alternatief en kruid met peper en zout.
-
Verhit de rijstolie in een braadpan en bak de reepjes tofoe goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Mix de soep glad en kruid met de kurkuma, het kerriepoeder, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de soep met de reepjes tofoe en de grofgehakte koriander. Geef er de pistache mengeling apart bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de tofoe in reepjes.
-
Schil de pastinaken en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snij de sjalotten in stukjes.
-
Hak de koriander grof.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de stukken sjalot 5 min. glazig.
-
Voeg de blokjes pastinaak en de uitgelekte linzen toe. Overgiet met 1 L water en doe er het bouillonblokje bij. Laat 15 min. koken.
-
Mix ondertussen de pistachenoten met het plantaardige yoghurt alternatief en kruid met peper en zout.
-
Verhit de rijstolie in een braadpan en bak de reepjes tofoe goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Mix de soep glad en kruid met de kurkuma, het kerriepoeder, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de soep met de reepjes tofoe en de grofgehakte koriander. Geef er de pistache mengeling apart bij.