Linzensoep met gebakken tofoe, pastinaak en pistache
Linzensoep met gebakken tofoe, pastinaak en pistache

Linzensoep met gebakken tofoe, pastinaak en pistache

40 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 379 kcal
Vet 22.9 g
Koolhydraat 25.8 g
Eiwit 15.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.

  3. Snij de tofoe in reepjes.

  4. Schil de pastinaken en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de sjalotten in stukjes.

  6. Hak de koriander grof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de stukken sjalot 5 min. glazig.

  9. Voeg de blokjes pastinaak en de uitgelekte linzen toe. Overgiet met 1 L water en doe er het bouillonblokje bij. Laat 15 min. koken.

  10. Mix ondertussen de pistachenoten met het plantaardige yoghurt alternatief en kruid met peper en zout.

  11. Verhit de rijstolie in een braadpan en bak de reepjes tofoe goudbruin. Kruid met peper en zout.

  12. Mix de soep glad en kruid met de kurkuma, het kerriepoeder, peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi de soep met de reepjes tofoe en de grofgehakte koriander. Geef er de pistache mengeling apart bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.

  3. Snij de tofoe in reepjes.

  4. Schil de pastinaken en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de sjalotten in stukjes.

  6. Hak de koriander grof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de stukken sjalot 5 min. glazig.

  9. Voeg de blokjes pastinaak en de uitgelekte linzen toe. Overgiet met 1 L water en doe er het bouillonblokje bij. Laat 15 min. koken.

  10. Mix ondertussen de pistachenoten met het plantaardige yoghurt alternatief en kruid met peper en zout.

  11. Verhit de rijstolie in een braadpan en bak de reepjes tofoe goudbruin. Kruid met peper en zout.

  12. Mix de soep glad en kruid met de kurkuma, het kerriepoeder, peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi de soep met de reepjes tofoe en de grofgehakte koriander. Geef er de pistache mengeling apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 379 kcal
Vet 22.9 g
Koolhydraat 25.8 g
Eiwit 15.8 g

Bekijk het recept digitaal