- Bewaar

- Bewaar
Soepje van pastinaak en knolselder met kruidencoulis
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de pastinaak, de knolselder en de uien en snij in stukjes.
-
Bak de amandelschilfers zonder vetstof kort aan in een pan met antiaanbaklaag.
-
Hak het bieslook, de peterselie, de tuinkers en het basilicum fijn. Mix alle verse kruiden met 6 eetl. olijfolie en 2 eetl. water. Breng op smaak met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien glazig gedurende 1 min. Voeg de stukjes groenten toe, alsook de groentebouillon en de tijm. Laat 15 min. afgedekt koken.
-
Mix de soep. Kruid naar smaak met peper en zout en voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
-
Afwerking:
-
Hebt u de soep vooraf klaargemaakt, verwarm ze dan op een zacht vuurtje, zonder ze te laten koken. Serveer in diepe borden en versier met een cirkeltje kruidencoulis. Strooi er de amandelschilfers over.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de pastinaak, de knolselder en de uien en snij in stukjes.
-
Bak de amandelschilfers zonder vetstof kort aan in een pan met antiaanbaklaag.
-
Hak het bieslook, de peterselie, de tuinkers en het basilicum fijn. Mix alle verse kruiden met 6 eetl. olijfolie en 2 eetl. water. Breng op smaak met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien glazig gedurende 1 min. Voeg de stukjes groenten toe, alsook de groentebouillon en de tijm. Laat 15 min. afgedekt koken.
-
Mix de soep. Kruid naar smaak met peper en zout en voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
-
Afwerking:
-
Hebt u de soep vooraf klaargemaakt, verwarm ze dan op een zacht vuurtje, zonder ze te laten koken. Serveer in diepe borden en versier met een cirkeltje kruidencoulis. Strooi er de amandelschilfers over.