Soepje van pastinaak en knolselder met kruidencoulis
Soepje van pastinaak en knolselder met kruidencoulis

Soepje van pastinaak en knolselder met kruidencoulis

25 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 302 kcal
Vet 26.6 g
Koolhydraat 10.6 g
Eiwit 5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de pastinaak, de knolselder en de uien en snij in stukjes.

  4. Bak de amandelschilfers zonder vetstof kort aan in een pan met antiaanbaklaag.

  5. Hak het bieslook, de peterselie, de tuinkers en het basilicum fijn. Mix alle verse kruiden met 6 eetl. olijfolie en 2 eetl. water. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien glazig gedurende 1 min. Voeg de stukjes groenten toe, alsook de groentebouillon en de tijm. Laat 15 min. afgedekt koken.

  8. Mix de soep. Kruid naar smaak met peper en zout en voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.

  9. Afwerking:
  10. Hebt u de soep vooraf klaargemaakt, verwarm ze dan op een zacht vuurtje, zonder ze te laten koken. Serveer in diepe borden en versier met een cirkeltje kruidencoulis. Strooi er de amandelschilfers over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de pastinaak, de knolselder en de uien en snij in stukjes.

  4. Bak de amandelschilfers zonder vetstof kort aan in een pan met antiaanbaklaag.

  5. Hak het bieslook, de peterselie, de tuinkers en het basilicum fijn. Mix alle verse kruiden met 6 eetl. olijfolie en 2 eetl. water. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien glazig gedurende 1 min. Voeg de stukjes groenten toe, alsook de groentebouillon en de tijm. Laat 15 min. afgedekt koken.

  8. Mix de soep. Kruid naar smaak met peper en zout en voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.

  9. Afwerking:
  10. Hebt u de soep vooraf klaargemaakt, verwarm ze dan op een zacht vuurtje, zonder ze te laten koken. Serveer in diepe borden en versier met een cirkeltje kruidencoulis. Strooi er de amandelschilfers over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 302 kcal
Vet 26.6 g
Koolhydraat 10.6 g
Eiwit 5 g

Bekijk het recept digitaal