Pastinaaksoep met eekhoorntjesbrood
Pastinaaksoep met eekhoorntjesbrood

Pastinaaksoep met eekhoorntjesbrood

30 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 90 kcal
Vet 3.9 g
Koolhydraat 10.6 g
Eiwit 3.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood 1 u. weken in heet water.

  4. Schil de pastinaak en de wortelen en snij in stukken.

  5. Snij de ui grof.

  6. Bereiding:
  7. Haal het eekhoorntjesbrood uit het water, spoel het zand goed weg en snij in stukjes. Laat het weekwater wat bezinken. Giet voorzichtig 1,5 dl water af, bv. door een koffiefilter om ervoor te zorgen dat het bezinksel niet meekomt.

  8. Verhit 1 eetl. boter of olijfolie in een kookpot. Stoof de stukjes eekhoorntjesbrood even al roerend. Haal uit de pan.

  9. Doe de ui in dezelfde kookpot en stoof de ui tot hij glazig wordt. Voeg de stukken pastinaak en wortel toe en overgiet met de kippenbouillon en het gezeefde weekwater van het eekhoorntjesbrood. Doe de tijm erbij en breng aan de kook. Laat afgedekt 20 à 25 min. zachtjes gaar worden.

  10. Mix alles heel fijn. Doe er het gestoofde ekhoorntjesbrood bij en verwarm nog even. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Dien onmiddellijk op met stokbrood.

Tip

U kan ook nog wat gebakken broodkorstjes, gesnipperde peterselie of een scheutje lichte room toevoegen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood 1 u. weken in heet water.

  4. Schil de pastinaak en de wortelen en snij in stukken.

  5. Snij de ui grof.

  6. Bereiding:
  7. Haal het eekhoorntjesbrood uit het water, spoel het zand goed weg en snij in stukjes. Laat het weekwater wat bezinken. Giet voorzichtig 1,5 dl water af, bv. door een koffiefilter om ervoor te zorgen dat het bezinksel niet meekomt.

  8. Verhit 1 eetl. boter of olijfolie in een kookpot. Stoof de stukjes eekhoorntjesbrood even al roerend. Haal uit de pan.

  9. Doe de ui in dezelfde kookpot en stoof de ui tot hij glazig wordt. Voeg de stukken pastinaak en wortel toe en overgiet met de kippenbouillon en het gezeefde weekwater van het eekhoorntjesbrood. Doe de tijm erbij en breng aan de kook. Laat afgedekt 20 à 25 min. zachtjes gaar worden.

  10. Mix alles heel fijn. Doe er het gestoofde ekhoorntjesbrood bij en verwarm nog even. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Dien onmiddellijk op met stokbrood.

Tip

U kan ook nog wat gebakken broodkorstjes, gesnipperde peterselie of een scheutje lichte room toevoegen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 90 kcal
Vet 3.9 g
Koolhydraat 10.6 g
Eiwit 3.1 g

Bekijk het recept digitaal