Kruidenwafeltjes met forelmousse
Kruidenwafeltjes met forelmousse

Kruidenwafeltjes met forelmousse

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 145 kcal
Vet 11 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 7.5 g
Suiker 0.5 g
Vezel 0.4 g
Eiwit 3.8 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Pluk ± 12 blaadjes peterselie en hou apart voor de afwerking. Doe de rest samen met de spinazie, de blaadjes basilicum, de parmezaan, de hazelnoten en het gepelde knoflook in een maatbeker. Mix tot een gladde puree. Voeg de olijfolie toe en kruid met peper en zout.

  3. Scheur de gerookte forel in stukjes en mix met de mierikswortelroom en de yoghurt tot een gladde massa. Kruid met peper.

  4. Verdeel de kruidenmix over de helft van het bladerdeeg en vouw goed dicht. Steek er 12 gelijke stukken uit met een uitsteekvormpje.

  5. Bak de stukken bladerdeeg goudbruin aan beide kanten in een wafelijzer. Bak de kruidenwafeltjes in verschillende keren, ze mogen lauw zijn.

  6. Verdeel de forelmousse over de wafeltjes en werk af met een blaadje peterselie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Pluk ± 12 blaadjes peterselie en hou apart voor de afwerking. Doe de rest samen met de spinazie, de blaadjes basilicum, de parmezaan, de hazelnoten en het gepelde knoflook in een maatbeker. Mix tot een gladde puree. Voeg de olijfolie toe en kruid met peper en zout.

  3. Scheur de gerookte forel in stukjes en mix met de mierikswortelroom en de yoghurt tot een gladde massa. Kruid met peper.

  4. Verdeel de kruidenmix over de helft van het bladerdeeg en vouw goed dicht. Steek er 12 gelijke stukken uit met een uitsteekvormpje.

  5. Bak de stukken bladerdeeg goudbruin aan beide kanten in een wafelijzer. Bak de kruidenwafeltjes in verschillende keren, ze mogen lauw zijn.

  6. Verdeel de forelmousse over de wafeltjes en werk af met een blaadje peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 145 kcal
Vet 11 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 7.5 g
Suiker 0.5 g
Vezel 0.4 g
Eiwit 3.8 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal