Pompoenrisotto met gevulde portobello's
Pompoenrisotto met gevulde portobello's

Pompoenrisotto met gevulde portobello's

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 592 kcal
Vet 27.7 g
Koolhydraat 60.6 g
Eiwit 17.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min. + ± 50 min. in de oven)

  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  5. Snij de butternutpompoen in de lengte in 4. Verwijder de pitten en de draden. Leg alle stukken in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Zet ± 50 min. in de oven.

  6. Kook intussen de diepgevroren erwten 6 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  7. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  8. Snij de rode ui in ringen.

  9. Rits de blaadjes van 2 takjes tijm. Hou de andere takjes opzij voor de afwerking.

  10. Hak de spinazie grof.

  11. Bereiding:
  12. Snij 3/4 van de geroosterde pompoen in blokjes. Mix de rest met het plantaardige roomalternatief en 50 g feta. Kruid met zwarte peper.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen. Giet er 1 pollepel groentebouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Voeg de laatste 2 min. de pompoenblokjes toe en meng goed.

  14. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de rode ui glazig. Voeg de erwten toe en laat ± 2 min. stoven. Kruid goed met zwarte peper en een beetje zout. Voeg de blaadjes tijm toe.

  15. Wrijf de portobello's aan de bovenkant in met 1 eetl. olijfolie en leg ze in een ovenschaal (zorg ervoor dat ze niet te dicht bij elkaar staan). Vul de portobello's met de gemixte pompoenmengeling. Verdeel er de erwten en de rode ui over. Verkruimel er 50 g feta over. Zet ± 10 min. In de voorverwarmde oven.

  16. Meng de margarine en de spinazie onder de risotto. Verkruimel er de rest van de feta over en meng alles goed door elkaar.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de risotto over diepe borden en zet er een portobello op. Werk af met 1/2 takje tijm.

Tip

Makkelijk vooraf klaar U kan de portobello's vooraf klaarmaken. Op het moment zelf hoeft u ze alleen nog in de oven te zetten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min. + ± 50 min. in de oven)

  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  5. Snij de butternutpompoen in de lengte in 4. Verwijder de pitten en de draden. Leg alle stukken in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Zet ± 50 min. in de oven.

  6. Kook intussen de diepgevroren erwten 6 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  7. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  8. Snij de rode ui in ringen.

  9. Rits de blaadjes van 2 takjes tijm. Hou de andere takjes opzij voor de afwerking.

  10. Hak de spinazie grof.

  11. Bereiding:
  12. Snij 3/4 van de geroosterde pompoen in blokjes. Mix de rest met het plantaardige roomalternatief en 50 g feta. Kruid met zwarte peper.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen. Giet er 1 pollepel groentebouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Voeg de laatste 2 min. de pompoenblokjes toe en meng goed.

  14. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de rode ui glazig. Voeg de erwten toe en laat ± 2 min. stoven. Kruid goed met zwarte peper en een beetje zout. Voeg de blaadjes tijm toe.

  15. Wrijf de portobello's aan de bovenkant in met 1 eetl. olijfolie en leg ze in een ovenschaal (zorg ervoor dat ze niet te dicht bij elkaar staan). Vul de portobello's met de gemixte pompoenmengeling. Verdeel er de erwten en de rode ui over. Verkruimel er 50 g feta over. Zet ± 10 min. In de voorverwarmde oven.

  16. Meng de margarine en de spinazie onder de risotto. Verkruimel er de rest van de feta over en meng alles goed door elkaar.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de risotto over diepe borden en zet er een portobello op. Werk af met 1/2 takje tijm.

Tip

Makkelijk vooraf klaar U kan de portobello's vooraf klaarmaken. Op het moment zelf hoeft u ze alleen nog in de oven te zetten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 592 kcal
Vet 27.7 g
Koolhydraat 60.6 g
Eiwit 17.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal