- Bewaar

- Bewaar
Gebakken scampi's met romige spinazie en appel-selderbulgur
Onze drankensuggesties
Bier Ename Tripel Blond abdijbier Wijn Mud House Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snij de ongeschilde appel in blokjes van 1/2 cm. Pers de halve citroen.
-
Snij de selder in de lengte in 3 en daarna in stukjes van 1/2 cm. Meng onder de appel en roer er het citroensap en eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout.
-
Snipper de platte peterselie fijn. Hou een paar blaadjes apart voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Doe de bulgur in een kom en overgiet met 1,5 dl kokend water. Laat 10 à 15 min. afgedekt zwellen. Maak los met een vork en meng er de appel-seldermengeling en de peterselie onder.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot 1 à 2 min. Voeg de spinazie toe en laat 1 à 2 min. slinken. Overgiet met de room en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat nog 1 à 2 min. koken. Mix tot een gladde puree.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de scampi's 5 à 6 min. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de spinazie over de borden en lepel er de bulgur op. Schik er de scampi's op en werk af met een paar blaadjes platte peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Ename Tripel Blond abdijbier Wijn Mud House Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snij de ongeschilde appel in blokjes van 1/2 cm. Pers de halve citroen.
-
Snij de selder in de lengte in 3 en daarna in stukjes van 1/2 cm. Meng onder de appel en roer er het citroensap en eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout.
-
Snipper de platte peterselie fijn. Hou een paar blaadjes apart voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Doe de bulgur in een kom en overgiet met 1,5 dl kokend water. Laat 10 à 15 min. afgedekt zwellen. Maak los met een vork en meng er de appel-seldermengeling en de peterselie onder.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot 1 à 2 min. Voeg de spinazie toe en laat 1 à 2 min. slinken. Overgiet met de room en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat nog 1 à 2 min. koken. Mix tot een gladde puree.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de scampi's 5 à 6 min. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de spinazie over de borden en lepel er de bulgur op. Schik er de scampi's op en werk af met een paar blaadjes platte peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ename Tripel Blond abdijbier Wijn Mud House Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland