Gevulde croissants met butternut & feta
Gevulde croissants met butternut & feta

Gevulde croissants met butternut & feta

40 min.
Aperitiefhapje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + ± 20 min. in de oven
  2. Schil de butternut en snij het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm. Verhit de olijfolie in een pan en bak de butternut ± 10 min.

  3. Hak intussen de salie fijn en verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Haal het meeste vocht van de butternut uit de pan en voeg de Luikse siroop, de salie en de pompoenpitten toe. Brokkel er de feta over.

  5. Rol het croissantdeeg uit op een bakplaat met bakpapier en maak de 6 driehoeken los. Verdeel de pompoenvulling over de breedste kant van de deegdriehoeken. Rol de croissants op en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + ± 20 min. in de oven
  2. Schil de butternut en snij het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm. Verhit de olijfolie in een pan en bak de butternut ± 10 min.

  3. Hak intussen de salie fijn en verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Haal het meeste vocht van de butternut uit de pan en voeg de Luikse siroop, de salie en de pompoenpitten toe. Brokkel er de feta over.

  5. Rol het croissantdeeg uit op een bakplaat met bakpapier en maak de 6 driehoeken los. Verdeel de pompoenvulling over de breedste kant van de deegdriehoeken. Rol de croissants op en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

Bekijk het recept digitaal