Gegrild mosselhapje met parmezaan
Gegrild mosselhapje met parmezaan

Gegrild mosselhapje met parmezaan

Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 39 kcal
Vet 1.8 g
Verzadigd vet 1 g
Koolhydraat 1.5 g
Suiker 0.6 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 2.6 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snipper de sjalot heel fijn en snij de ui in ringen.

  3. Doe de mosselen samen met de ui in een kookpot en overgiet met 1 dl witte wijn. Kruid met peper en laat ± 8 min. afgedekt garen op een hoog vuur. Schud af en toe met de kookpot.

  4. Doe de sjalot in een steelpannetje en overgiet met 1 dl witte wijn. Laat volledig verdampen, maar laat de sjalot niet kleuren. Overgiet met de room en verkruimel er het visbouillonblokje over. Laat lichtjes inkoken.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Haal de mosselen uit de schelp. Leg ze in een halve mosselschelp en lepel er een beetje saus over. Bestrooi met de parmezaan.

  7. Schik ze naast elkaar op een bakplaat en zet ± 5 min. in de voorverwarmde oven. Zet heel even de grill aan, zodat de kaas lichtbruin kleurt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snipper de sjalot heel fijn en snij de ui in ringen.

  3. Doe de mosselen samen met de ui in een kookpot en overgiet met 1 dl witte wijn. Kruid met peper en laat ± 8 min. afgedekt garen op een hoog vuur. Schud af en toe met de kookpot.

  4. Doe de sjalot in een steelpannetje en overgiet met 1 dl witte wijn. Laat volledig verdampen, maar laat de sjalot niet kleuren. Overgiet met de room en verkruimel er het visbouillonblokje over. Laat lichtjes inkoken.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Haal de mosselen uit de schelp. Leg ze in een halve mosselschelp en lepel er een beetje saus over. Bestrooi met de parmezaan.

  7. Schik ze naast elkaar op een bakplaat en zet ± 5 min. in de voorverwarmde oven. Zet heel even de grill aan, zodat de kaas lichtbruin kleurt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 39 kcal
Vet 1.8 g
Verzadigd vet 1 g
Koolhydraat 1.5 g
Suiker 0.6 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 2.6 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal