Krokante champignons met geitenkaas
Krokante champignons met geitenkaas

Krokante champignons met geitenkaas

Aperitiefhapje
16 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 54 kcal
Vet 4 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 1.4 g
Suiker 0.4 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 3 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breek de steeltjes van de champignons en snipper fijn.

  3. Snipper de blaadjes peterselie fijn.

  4. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  5. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.

  6. Hak de hazelnoten fijn.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de champignonsteeltjes, de helft van de peterselie en de rozemarijn toe. Laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.

  10. Kruid de geitenkaas met peper en zout en meng er de gestoofde champignonsteeltjes onder.

  11. Meng het paneermeel met de geraspte kaas, de rest van de peterselie en de gehakte hazelnoten.

  12. Schep de geitenkaasmengeling in de champignonhoedjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Verdeel er de geraspte kaasmengeling over en zet 10 min. in de oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breek de steeltjes van de champignons en snipper fijn.

  3. Snipper de blaadjes peterselie fijn.

  4. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  5. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.

  6. Hak de hazelnoten fijn.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de champignonsteeltjes, de helft van de peterselie en de rozemarijn toe. Laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.

  10. Kruid de geitenkaas met peper en zout en meng er de gestoofde champignonsteeltjes onder.

  11. Meng het paneermeel met de geraspte kaas, de rest van de peterselie en de gehakte hazelnoten.

  12. Schep de geitenkaasmengeling in de champignonhoedjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Verdeel er de geraspte kaasmengeling over en zet 10 min. in de oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 54 kcal
Vet 4 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 1.4 g
Suiker 0.4 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 3 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal