Gevuld kapoenengebraad met dragonsaus en aardappelsparretjes
Gevuld kapoenengebraad met dragonsaus en aardappelsparretjes

Gevuld kapoenengebraad met dragonsaus en aardappelsparretjes

Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 827 kcal
Vet 42.8 g
Verzadigd vet 13.9 g
Koolhydraat 42.3 g
Suiker 15.7 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 63 g
Zout 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui fijn en snij de kastanjechampignons in blokjes.

  4. Rits de dragonblaadjes van de takjes af.

  5. Pers de limoen. Snij de ongeschilde appel in blokjes. Besprenkel met de helft van het limoensap.

  6. Snij de wittekool in heel fijne reepjes.

  7. Snij de rode bieten in fijne blokjes.

  8. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  9. Bereiding:
  10. Doe het kapoenengebraad in een ovenschaal en zet 1 u. 45 min. in de voorverwarmde oven. Overgiet af en toe met het braadvocht.

  11. Maak een saus: smelt de boter in een kookpot. Stoof de ui glazig. Voeg de kastanjechampignons toe en stoof nog 5 min. Voeg de bloem toe en roer goed. Overgiet met de fond en laat de saus kort inkoken.

  12. Maak een vinaigrette: meng de rest van het limoensap met de walnotenolie. Kruid met peper en zout. Meng de vinaigrette onder de appel, de rozijnen, de veldsla, de wittekool en de rode bieten.

  13. Bak intussen de aardappelsparretjes goudbruin in de friteuse op 175 °C of in de oven op 220 °C (baktijd: zie verpakking).

  14. Voeg de mosterd, de room, de dragon en de baconreepjes toe aan de saus en warm nog 1 min. op.

  15. Begeleidende dranken:

  16. Château La Croix Sainte-Anne

  17. A.O.P. Bordeaux Supérieur

  18. LeFort Tripel

  19. Sterk blond bier

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui fijn en snij de kastanjechampignons in blokjes.

  4. Rits de dragonblaadjes van de takjes af.

  5. Pers de limoen. Snij de ongeschilde appel in blokjes. Besprenkel met de helft van het limoensap.

  6. Snij de wittekool in heel fijne reepjes.

  7. Snij de rode bieten in fijne blokjes.

  8. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  9. Bereiding:
  10. Doe het kapoenengebraad in een ovenschaal en zet 1 u. 45 min. in de voorverwarmde oven. Overgiet af en toe met het braadvocht.

  11. Maak een saus: smelt de boter in een kookpot. Stoof de ui glazig. Voeg de kastanjechampignons toe en stoof nog 5 min. Voeg de bloem toe en roer goed. Overgiet met de fond en laat de saus kort inkoken.

  12. Maak een vinaigrette: meng de rest van het limoensap met de walnotenolie. Kruid met peper en zout. Meng de vinaigrette onder de appel, de rozijnen, de veldsla, de wittekool en de rode bieten.

  13. Bak intussen de aardappelsparretjes goudbruin in de friteuse op 175 °C of in de oven op 220 °C (baktijd: zie verpakking).

  14. Voeg de mosterd, de room, de dragon en de baconreepjes toe aan de saus en warm nog 1 min. op.

  15. Begeleidende dranken:

  16. Château La Croix Sainte-Anne

  17. A.O.P. Bordeaux Supérieur

  18. LeFort Tripel

  19. Sterk blond bier

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 827 kcal
Vet 42.8 g
Verzadigd vet 13.9 g
Koolhydraat 42.3 g
Suiker 15.7 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 63 g
Zout 3.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Château La Croix Sainte-Anne A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal