Gebakken parelhoen met miniwortelen en letterfrietjes
Gebakken parelhoen met miniwortelen en letterfrietjes

Gebakken parelhoen met miniwortelen en letterfrietjes

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1146 kcal
Vet 74.1 g
Verzadigd vet 27.7 g
Koolhydraat 62.3 g
Suiker 22.5 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 52.7 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Wrijf de ongeschilde miniwortelen goed schoon onder koud water en laat het groen eraan.

  5. Schil de gewone wortel en snij in kleine stukjes.

  6. Snij de prei en selder in 2 en snij daarna in fijne stukjes.

  7. Snipper de peterselie fijn. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem. Stoof de prei, de selder en de stukjes wortel 5 min.

  10. Smelt intussen 2 eetl. boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Voeg al roerend de melk en de room toe tot de saus gebonden is. Kruid met peper, zout en de nootmuskaat. Voeg de saus toe aan de groenten.

  11. Meng het gehakt met het paneermeel, peper en zout en rol kleine balletjes. Meng voorzichtig onder de saus met groenten, samen met de peterselie. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur en roer regelmatig. Kruid met peper en zout.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de champignons op een hoog vuur goudbruin. Voeg toe aan de saus.

  13. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en roerbak de miniwortelen 5 min. Meng er de honing onder en overgiet met 1,5 à 2 dl bouillon. Laat zachtjes inkoken. Roer regelmatig tot de bouillon verdampt is en de groenten beetgaar zijn. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als de wortelen nog niet gaar zijn. Kruid met peper en zout.

  14. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en schroei de parelhoenenfilets 2 min. aan beide kanten dicht (eerst aan de velkant). Zet daarna het vuur wat zachter en laat aan beide kanten nog 2 à 3 min. verder garen. Kruid met peper en zout.

  15. Bak de letterfrietjes 3 a 4 min. in de friteuse op 175 °C.

  16. Afwerking:
  17. Werk af met de blaadjes peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Wrijf de ongeschilde miniwortelen goed schoon onder koud water en laat het groen eraan.

  5. Schil de gewone wortel en snij in kleine stukjes.

  6. Snij de prei en selder in 2 en snij daarna in fijne stukjes.

  7. Snipper de peterselie fijn. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem. Stoof de prei, de selder en de stukjes wortel 5 min.

  10. Smelt intussen 2 eetl. boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Voeg al roerend de melk en de room toe tot de saus gebonden is. Kruid met peper, zout en de nootmuskaat. Voeg de saus toe aan de groenten.

  11. Meng het gehakt met het paneermeel, peper en zout en rol kleine balletjes. Meng voorzichtig onder de saus met groenten, samen met de peterselie. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur en roer regelmatig. Kruid met peper en zout.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de champignons op een hoog vuur goudbruin. Voeg toe aan de saus.

  13. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en roerbak de miniwortelen 5 min. Meng er de honing onder en overgiet met 1,5 à 2 dl bouillon. Laat zachtjes inkoken. Roer regelmatig tot de bouillon verdampt is en de groenten beetgaar zijn. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als de wortelen nog niet gaar zijn. Kruid met peper en zout.

  14. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en schroei de parelhoenenfilets 2 min. aan beide kanten dicht (eerst aan de velkant). Zet daarna het vuur wat zachter en laat aan beide kanten nog 2 à 3 min. verder garen. Kruid met peper en zout.

  15. Bak de letterfrietjes 3 a 4 min. in de friteuse op 175 °C.

  16. Afwerking:
  17. Werk af met de blaadjes peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1146 kcal
Vet 74.1 g
Verzadigd vet 27.7 g
Koolhydraat 62.3 g
Suiker 22.5 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 52.7 g
Zout 3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Omer Sterk blond bier Wijn Marche I.G.T. Sangiovese Moncaro - Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal