- Bewaar

- Bewaar
Gevulde kalkoen met bloemkool en zoeteaardappelsaus
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Leyda Pinot Noir Reserva D.O. Valle de Leyda - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Snij de minibloemkolen in de lengte doormidden.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Bestrijk de kalkoen met de olijfolie en kruid met zwarte peper. Leg er de sneetjes spek op en schik in een ovenschaal. Zet de kalkoen 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Besprenkel de kalkoen met het braadvocht en dek af met aluminiumfolie. Verlaag de oventemperatuur tot 165 °C en laat de kalkoen nog 1 u. 30 min. à 2 u. verder garen. De kalkoen is gaar wanneer u er met een scherp mes in prikt en het braadvocht doorzichtig is.
-
Kook intussen de zoete aardappelen 15 min. gaar in lichtgezouten water samen met de ui, het knoflook en het takje rozemarijn. Giet af en bewaar ± 1 dl kookvocht. Verwijder het takje rozemarijn en mix tot een gladde dikke saus. Kruid met peper en zout.
-
Kook de minibloemkolen 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Bak de kroketten in de friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking).
-
Verwijder de sneetjes spek van de kalkoen en verkruimel ze.
-
Afwerking:
-
Snij de kalkoen in gelijke sneetjes. Verdeel over de borden en lepel er wat braadvocht over. Werk af met wat verkruimeld spek. Schik een halve minibloembool op elk bord en overgiet met de zoeteaardappelsaus. Bestrooi met het maanzaad. Serveer met de kroketten.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Leyda Pinot Noir Reserva D.O. Valle de Leyda - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Snij de minibloemkolen in de lengte doormidden.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Bestrijk de kalkoen met de olijfolie en kruid met zwarte peper. Leg er de sneetjes spek op en schik in een ovenschaal. Zet de kalkoen 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Besprenkel de kalkoen met het braadvocht en dek af met aluminiumfolie. Verlaag de oventemperatuur tot 165 °C en laat de kalkoen nog 1 u. 30 min. à 2 u. verder garen. De kalkoen is gaar wanneer u er met een scherp mes in prikt en het braadvocht doorzichtig is.
-
Kook intussen de zoete aardappelen 15 min. gaar in lichtgezouten water samen met de ui, het knoflook en het takje rozemarijn. Giet af en bewaar ± 1 dl kookvocht. Verwijder het takje rozemarijn en mix tot een gladde dikke saus. Kruid met peper en zout.
-
Kook de minibloemkolen 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Bak de kroketten in de friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking).
-
Verwijder de sneetjes spek van de kalkoen en verkruimel ze.
-
Afwerking:
-
Snij de kalkoen in gelijke sneetjes. Verdeel over de borden en lepel er wat braadvocht over. Werk af met wat verkruimeld spek. Schik een halve minibloembool op elk bord en overgiet met de zoeteaardappelsaus. Bestrooi met het maanzaad. Serveer met de kroketten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Leyda Pinot Noir Reserva D.O. Valle de Leyda - Chili