Waterkers-spinaziesoep met garnalen
Waterkers-spinaziesoep met garnalen

Waterkers-spinaziesoep met garnalen

Soep
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 76 kcal
Vet 3.9 g
Koolhydraat 6.7 g
Eiwit 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Verwijder de grove stelen van de waterkers.

  5. Snij het preiwit in fijne reepjes.

  6. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de reepjes prei 3 min. (laat niet kleuren).

  9. Voeg de stukken aardappel toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 15 min. koken op een hoog vuur.

  10. Voeg de blaadjes waterkers en de spinazie toe en laat nog 2 à 3 min. mee garen.

  11. Mix tot een gladde soep en kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als de soep te dik is.

  12. Afwerking:
  13. Werk de soep af met de garnalen en een streepje room.

Tip

U kan de soep ook feestelijk afwerken op andere manieren: - met 1 à 2 gebakken sint-jakobsnoten en een plukje verse waterkers - met 3 rauwe oesters en enkele preikiemen (neem de oesters uit de schelp en leg ze net voor het opdienen in het bord soep)

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Verwijder de grove stelen van de waterkers.

  5. Snij het preiwit in fijne reepjes.

  6. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de reepjes prei 3 min. (laat niet kleuren).

  9. Voeg de stukken aardappel toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 15 min. koken op een hoog vuur.

  10. Voeg de blaadjes waterkers en de spinazie toe en laat nog 2 à 3 min. mee garen.

  11. Mix tot een gladde soep en kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als de soep te dik is.

  12. Afwerking:
  13. Werk de soep af met de garnalen en een streepje room.

Tip

U kan de soep ook feestelijk afwerken op andere manieren: - met 1 à 2 gebakken sint-jakobsnoten en een plukje verse waterkers - met 3 rauwe oesters en enkele preikiemen (neem de oesters uit de schelp en leg ze net voor het opdienen in het bord soep)

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 76 kcal
Vet 3.9 g
Koolhydraat 6.7 g
Eiwit 3.5 g

Bekijk het recept digitaal