- Bewaar
- Bewaar
Eitjes met vitello tonnato
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Breng water aan de kook in een kookpot en kook de eieren ± 5 min. Giet af en spoel onder koud water. Pel ze en hou apart.
-
Doe intussen de kalfsescalopes in een pan en overgiet met water (tot alles onder staat). Laat 1 min. koken en kruid met peper en zout. Haal uit de pan en laat afkoelen.
-
Laat de tonijn uitlekken en mix met de mayonaise en de wittewijnazijn tot een dikke, gladde saus.
-
Snij het vlees in zo dun mogelijke vierkantjes. Snij de eieren in de lengte in 2, en snij dan aan de bolle kant een klein stukje af (zodat het ei met de binnenkant naar boven blijft liggen). Snij de ansjovisfilets in 2 en rol op. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Lepel op elk stukje kalfsvlees een beetje saus en leg er een gehalveerd ei en enkele kappertjes op. Dek af met een stukje vlees en schik er een rolletje ansjovis op. Werk af met de tijm en prik vast met een cocktailprikker.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Breng water aan de kook in een kookpot en kook de eieren ± 5 min. Giet af en spoel onder koud water. Pel ze en hou apart.
-
Doe intussen de kalfsescalopes in een pan en overgiet met water (tot alles onder staat). Laat 1 min. koken en kruid met peper en zout. Haal uit de pan en laat afkoelen.
-
Laat de tonijn uitlekken en mix met de mayonaise en de wittewijnazijn tot een dikke, gladde saus.
-
Snij het vlees in zo dun mogelijke vierkantjes. Snij de eieren in de lengte in 2, en snij dan aan de bolle kant een klein stukje af (zodat het ei met de binnenkant naar boven blijft liggen). Snij de ansjovisfilets in 2 en rol op. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Lepel op elk stukje kalfsvlees een beetje saus en leg er een gehalveerd ei en enkele kappertjes op. Dek af met een stukje vlees en schik er een rolletje ansjovis op. Werk af met de tijm en prik vast met een cocktailprikker.