Mascarponetaartje met exotisch fruit
Mascarponetaartje met exotisch fruit

Mascarponetaartje met exotisch fruit

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 43.6 g
Verzadigd vet 23.5 g
Koolhydraat 30.4 g
Suiker 27.3 g
Vezel 3.3 g
Eiwit 8.7 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitten uit de dadels en snij in stukken.

  3. Hak 1 eetl. noten heel fijn voor de afwerking.

  4. Snij de grenadilla open en lepel er de pitten uit.

  5. Verwijder de schil van de kaki en snij in kleine blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Doe 80 g noten samen met de dadels en de kokosolie in een hoge beker (of blender) en mix tot een gladde puree.

  8. Verdeel de puree over 4 inox ringen. Duw goed aan met de vingers en zet in de koelkast tot gebruik.

  9. Klop de room half stijf samen met de bloemsuiker.

  10. Voeg de mascarpone toe en roer tot een gladde massa. Meng er de blokjes kaki onder en laat 30 min. tot 1 u. opstijven in de koelkast.

  11. Haal de taartbodems uit de ringen en schik op de borden. Lepel er de mascarpone over.

  12. Afwerking:
  13. Werk de taartjes af met de pitten van de grenadilla. Versier met een ananaskers. Bestrooi alles met de fijngehakte nootjes en een blaadje munt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitten uit de dadels en snij in stukken.

  3. Hak 1 eetl. noten heel fijn voor de afwerking.

  4. Snij de grenadilla open en lepel er de pitten uit.

  5. Verwijder de schil van de kaki en snij in kleine blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Doe 80 g noten samen met de dadels en de kokosolie in een hoge beker (of blender) en mix tot een gladde puree.

  8. Verdeel de puree over 4 inox ringen. Duw goed aan met de vingers en zet in de koelkast tot gebruik.

  9. Klop de room half stijf samen met de bloemsuiker.

  10. Voeg de mascarpone toe en roer tot een gladde massa. Meng er de blokjes kaki onder en laat 30 min. tot 1 u. opstijven in de koelkast.

  11. Haal de taartbodems uit de ringen en schik op de borden. Lepel er de mascarpone over.

  12. Afwerking:
  13. Werk de taartjes af met de pitten van de grenadilla. Versier met een ananaskers. Bestrooi alles met de fijngehakte nootjes en een blaadje munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 43.6 g
Verzadigd vet 23.5 g
Koolhydraat 30.4 g
Suiker 27.3 g
Vezel 3.3 g
Eiwit 8.7 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal