Oesters met zure room en dille
Oesters met zure room en dille

Oesters met zure room en dille

10 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 82 kcal
Vet 5.6 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 3.1 g
Suiker 1 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 4.8 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 10 min.
  2. Open de oesters en schik ze in een schaal op gemalen ijs.

  3. Schep de zure room in een spuitzak (of een plastic zak waar je een hoekje van snijdt). Spuit op elke oester een klein toefje. Schep er telkens 1/2 kl lompviseitjes naast en werk af met een plukje dille. Rasp er wat limoenschil over en kruid met zwarte peper.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 10 min.
  2. Open de oesters en schik ze in een schaal op gemalen ijs.

  3. Schep de zure room in een spuitzak (of een plastic zak waar je een hoekje van snijdt). Spuit op elke oester een klein toefje. Schep er telkens 1/2 kl lompviseitjes naast en werk af met een plukje dille. Rasp er wat limoenschil over en kruid met zwarte peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 82 kcal
Vet 5.6 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 3.1 g
Suiker 1 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 4.8 g
Zout 0.6 g

Bekijk het recept digitaal