Fazant met gevulde witloofblaadjes en zoeteaardappelpuree
Fazant met gevulde witloofblaadjes en zoeteaardappelpuree

Fazant met gevulde witloofblaadjes en zoeteaardappelpuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 405 kcal
Vet 17.4 g
Koolhydraat 29.3 g
Eiwit 32.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:

  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat de fazantfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Kruid aan beide kanten met peper en zout.

  5. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.

  6. Trek 8 grote blaadjes van het witloof en zet opzij. Verwijder de bittere kern uit de rest van het witloof en snij in stukken van ± 1 cm.

  7. Snipper de sjalotten fijn.

  8. Bereiding:

  9. 1_x0009_Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. 2_x0009_Kook de zoete aardappelen samen met 1 teentje knoflook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en mix fijn. Kruid met peper en zout. Verdeel de puree over een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.

  11. 3_x0009_Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het witloof 8 min. Voeg de vloeibare honing en het sinaasappelsap toe. Laat sudderen tot het vocht helemaal verdampt is. Kruid met peper en zout.

  12. 4_x0009_Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de fazantfilets aan elke kant goudbruin. Schik de filets in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.

  13. 5_x0009_Smelt 1 eetl. boter in de pan van de fazantfilets en stoof de sjalotten glazig. Voeg de Luikse siroop toe en meng goed. Giet er de gevogeltebouillon bij en laat 5 min. inkoken. Klop er 1/2 eetl. boter onder.

  14. 6_x0009_Zet de fazantfilets 10 min. in de voorverwarmde oven, samen met de zoeteaardappelpuree (laat de aluminiumfolie erop liggen). Haal de fazantfilets uit de oven en snij schuin in 2.

  15. 7_x0009_Schep het gestoofde witloof in de grote witloofblaadjes.

  16. Afwerking:

  17. Schep de zoeteaardappelpuree op de borden. Leg er 2 gevulde blaadjes witloof op. Verdeel de sneetjes fazantfilet over de borden en lepel er wat saus over. Werk af met een takje koriander. Serveer met pommes duchesse of aardappelrösti's.

Tip

U kan de fazantfilets vooraf al goudbruin bakken. Ook de saus kan u vooraf maken. Op het moment zelf hoeft u alles alleen nog op te warmen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:

  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat de fazantfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Kruid aan beide kanten met peper en zout.

  5. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.

  6. Trek 8 grote blaadjes van het witloof en zet opzij. Verwijder de bittere kern uit de rest van het witloof en snij in stukken van ± 1 cm.

  7. Snipper de sjalotten fijn.

  8. Bereiding:

  9. 1_x0009_Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. 2_x0009_Kook de zoete aardappelen samen met 1 teentje knoflook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en mix fijn. Kruid met peper en zout. Verdeel de puree over een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.

  11. 3_x0009_Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het witloof 8 min. Voeg de vloeibare honing en het sinaasappelsap toe. Laat sudderen tot het vocht helemaal verdampt is. Kruid met peper en zout.

  12. 4_x0009_Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de fazantfilets aan elke kant goudbruin. Schik de filets in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.

  13. 5_x0009_Smelt 1 eetl. boter in de pan van de fazantfilets en stoof de sjalotten glazig. Voeg de Luikse siroop toe en meng goed. Giet er de gevogeltebouillon bij en laat 5 min. inkoken. Klop er 1/2 eetl. boter onder.

  14. 6_x0009_Zet de fazantfilets 10 min. in de voorverwarmde oven, samen met de zoeteaardappelpuree (laat de aluminiumfolie erop liggen). Haal de fazantfilets uit de oven en snij schuin in 2.

  15. 7_x0009_Schep het gestoofde witloof in de grote witloofblaadjes.

  16. Afwerking:

  17. Schep de zoeteaardappelpuree op de borden. Leg er 2 gevulde blaadjes witloof op. Verdeel de sneetjes fazantfilet over de borden en lepel er wat saus over. Werk af met een takje koriander. Serveer met pommes duchesse of aardappelrösti's.

Tip

U kan de fazantfilets vooraf al goudbruin bakken. Ook de saus kan u vooraf maken. Op het moment zelf hoeft u alles alleen nog op te warmen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 405 kcal
Vet 17.4 g
Koolhydraat 29.3 g
Eiwit 32.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bourgogne A.O.P. Gamay Noir La Burgondie

Bekijk het recept digitaal