- Bewaar

- Bewaar
Fazant met gevulde witloofblaadjes en zoeteaardappelpuree
Onze drankensuggesties
Wijn Bourgogne A.O.P. Gamay Noir La Burgondie
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de fazantfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Kruid aan beide kanten met peper en zout.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.
-
Trek 8 grote blaadjes van het witloof en zet opzij. Verwijder de bittere kern uit de rest van het witloof en snij in stukken van ± 1 cm.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
1_x0009_Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
2_x0009_Kook de zoete aardappelen samen met 1 teentje knoflook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en mix fijn. Kruid met peper en zout. Verdeel de puree over een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
-
3_x0009_Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het witloof 8 min. Voeg de vloeibare honing en het sinaasappelsap toe. Laat sudderen tot het vocht helemaal verdampt is. Kruid met peper en zout.
-
4_x0009_Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de fazantfilets aan elke kant goudbruin. Schik de filets in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
-
5_x0009_Smelt 1 eetl. boter in de pan van de fazantfilets en stoof de sjalotten glazig. Voeg de Luikse siroop toe en meng goed. Giet er de gevogeltebouillon bij en laat 5 min. inkoken. Klop er 1/2 eetl. boter onder.
-
6_x0009_Zet de fazantfilets 10 min. in de voorverwarmde oven, samen met de zoeteaardappelpuree (laat de aluminiumfolie erop liggen). Haal de fazantfilets uit de oven en snij schuin in 2.
-
7_x0009_Schep het gestoofde witloof in de grote witloofblaadjes.
-
Afwerking:
-
Schep de zoeteaardappelpuree op de borden. Leg er 2 gevulde blaadjes witloof op. Verdeel de sneetjes fazantfilet over de borden en lepel er wat saus over. Werk af met een takje koriander. Serveer met pommes duchesse of aardappelrösti's.
U kan de fazantfilets vooraf al goudbruin bakken. Ook de saus kan u vooraf maken. Op het moment zelf hoeft u alles alleen nog op te warmen.
Onze drankensuggesties
Wijn Bourgogne A.O.P. Gamay Noir La Burgondie
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de fazantfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Kruid aan beide kanten met peper en zout.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.
-
Trek 8 grote blaadjes van het witloof en zet opzij. Verwijder de bittere kern uit de rest van het witloof en snij in stukken van ± 1 cm.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
1_x0009_Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
2_x0009_Kook de zoete aardappelen samen met 1 teentje knoflook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en mix fijn. Kruid met peper en zout. Verdeel de puree over een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
-
3_x0009_Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het witloof 8 min. Voeg de vloeibare honing en het sinaasappelsap toe. Laat sudderen tot het vocht helemaal verdampt is. Kruid met peper en zout.
-
4_x0009_Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de fazantfilets aan elke kant goudbruin. Schik de filets in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
-
5_x0009_Smelt 1 eetl. boter in de pan van de fazantfilets en stoof de sjalotten glazig. Voeg de Luikse siroop toe en meng goed. Giet er de gevogeltebouillon bij en laat 5 min. inkoken. Klop er 1/2 eetl. boter onder.
-
6_x0009_Zet de fazantfilets 10 min. in de voorverwarmde oven, samen met de zoeteaardappelpuree (laat de aluminiumfolie erop liggen). Haal de fazantfilets uit de oven en snij schuin in 2.
-
7_x0009_Schep het gestoofde witloof in de grote witloofblaadjes.
-
Afwerking:
-
Schep de zoeteaardappelpuree op de borden. Leg er 2 gevulde blaadjes witloof op. Verdeel de sneetjes fazantfilet over de borden en lepel er wat saus over. Werk af met een takje koriander. Serveer met pommes duchesse of aardappelrösti's.
U kan de fazantfilets vooraf al goudbruin bakken. Ook de saus kan u vooraf maken. Op het moment zelf hoeft u alles alleen nog op te warmen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Bourgogne A.O.P. Gamay Noir La Burgondie