Italiaans charcuteriebordje met groentetorentje
Italiaans charcuteriebordje met groentetorentje

Italiaans charcuteriebordje met groentetorentje

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 259 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 16.7 g
Eiwit 13 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 20 min. in de oven + afkoelen)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Schik de diepgevroren gegrilde groentemix naast elkaar in een ovenschaal. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met Provençaalse kruiden. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Snij intussen 8 brede slierten van de ongeschilde courgette met een dunschiller.

  6. Besprenkel ze met 1 eetl. olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout en laat ± 15 min. marineren in de koelkast.

  7. Haal de groenten uit de oven en laat afkoelen. Snij daarna in gelijke stukken van max. 2 cm.

  8. Bereiding:
  9. Schik telkens 2 slierten courgette tegen de binnenkant van een inox serveervorm.

  10. Vul met stukjes gegrilde groenten.

  11. Afwerking:
  12. Werk de torentjes af met 2 grissinistokjes en schik er telkens 1 sneetje van de verschillende soorten charcuterie rond.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 20 min. in de oven + afkoelen)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Schik de diepgevroren gegrilde groentemix naast elkaar in een ovenschaal. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met Provençaalse kruiden. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Snij intussen 8 brede slierten van de ongeschilde courgette met een dunschiller.

  6. Besprenkel ze met 1 eetl. olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout en laat ± 15 min. marineren in de koelkast.

  7. Haal de groenten uit de oven en laat afkoelen. Snij daarna in gelijke stukken van max. 2 cm.

  8. Bereiding:
  9. Schik telkens 2 slierten courgette tegen de binnenkant van een inox serveervorm.

  10. Vul met stukjes gegrilde groenten.

  11. Afwerking:
  12. Werk de torentjes af met 2 grissinistokjes en schik er telkens 1 sneetje van de verschillende soorten charcuterie rond.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 259 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 16.7 g
Eiwit 13 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Roodeberg (rood) KWV - Western Cape - Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal