- Bewaar

- Bewaar
Worteltaart met sinaasappelzeste
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de wortelen en rasp fijn.
-
Hak 100 g walnootpitten grof.
-
Snij met een dunschiller de schil van de sinaasappel (niet het wit). Snij de schillen in fijne reepjes.
-
Neem 2 eieren en scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten met een snuifje zout op tot een stevig schuim.
-
Plet de kruidnagels met het kaneelpoeder in een vijzel.
-
Beboter een springvorm en bestrooi met bloem.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de bloem en 350 g suiker met het kokospoeder, het bakpoeder, de kaneel en de kruidnagels. Voeg 2 eieren, 2 eidooiers en de zonnebloemolie toe. Meng goed. Meng er dan de grofgehakte walnoten en de geraspte wortelen onder.
-
Spatel het eiwitschuim voorzichtig onder het deeg.
-
Giet het deeg in de springvorm en zet 1 à 1 u. 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Breng intussen 1 dl water aan de kook, samen met 100 g suiker en de sinaasappelschillen.
-
Laat 5 min. pruttelen op een zacht vuur tot de suiker gesmolten is. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen. Giet door een zeef en bewaar de sinaasappelschillen voor de afwerking.
-
Klop 100 g zachte boter en 30 g suiker luchtig op in een keukenrobot. Voeg al kloppend de roomkaas en de afgekoelde sinaasappelsiroop toe tot je de textuur van een vaste yoghurt krijgt.
-
Haal de taart voorzichtig uit de vorm en bestrijk ze met de topping.
-
Afwerking:
-
Werk de taart af met frambozen, walnoten, pecannoten, de granaatappelpitjes, de sinaasappelschillen en wat rozemarijn.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de wortelen en rasp fijn.
-
Hak 100 g walnootpitten grof.
-
Snij met een dunschiller de schil van de sinaasappel (niet het wit). Snij de schillen in fijne reepjes.
-
Neem 2 eieren en scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten met een snuifje zout op tot een stevig schuim.
-
Plet de kruidnagels met het kaneelpoeder in een vijzel.
-
Beboter een springvorm en bestrooi met bloem.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de bloem en 350 g suiker met het kokospoeder, het bakpoeder, de kaneel en de kruidnagels. Voeg 2 eieren, 2 eidooiers en de zonnebloemolie toe. Meng goed. Meng er dan de grofgehakte walnoten en de geraspte wortelen onder.
-
Spatel het eiwitschuim voorzichtig onder het deeg.
-
Giet het deeg in de springvorm en zet 1 à 1 u. 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Breng intussen 1 dl water aan de kook, samen met 100 g suiker en de sinaasappelschillen.
-
Laat 5 min. pruttelen op een zacht vuur tot de suiker gesmolten is. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen. Giet door een zeef en bewaar de sinaasappelschillen voor de afwerking.
-
Klop 100 g zachte boter en 30 g suiker luchtig op in een keukenrobot. Voeg al kloppend de roomkaas en de afgekoelde sinaasappelsiroop toe tot je de textuur van een vaste yoghurt krijgt.
-
Haal de taart voorzichtig uit de vorm en bestrijk ze met de topping.
-
Afwerking:
-
Werk de taart af met frambozen, walnoten, pecannoten, de granaatappelpitjes, de sinaasappelschillen en wat rozemarijn.