Worteltaart met sinaasappelzeste
Worteltaart met sinaasappelzeste

Worteltaart met sinaasappelzeste

1 u. 45 min.
Dessert
16 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 541 kcal
Vet 37.5 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 43.3 g
Suiker 32 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 6.4 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de wortelen en rasp fijn.

  3. Hak 100 g walnootpitten grof.

  4. Snij met een dunschiller de schil van de sinaasappel (niet het wit). Snij de schillen in fijne reepjes.

  5. Neem 2 eieren en scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten met een snuifje zout op tot een stevig schuim.

  6. Plet de kruidnagels met het kaneelpoeder in een vijzel.

  7. Beboter een springvorm en bestrooi met bloem.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Meng de bloem en 350 g suiker met het kokospoeder, het bakpoeder, de kaneel en de kruidnagels. Voeg 2 eieren, 2 eidooiers en de zonnebloemolie toe. Meng goed. Meng er dan de grofgehakte walnoten en de geraspte wortelen onder.

  11. Spatel het eiwitschuim voorzichtig onder het deeg.

  12. Giet het deeg in de springvorm en zet 1 à 1 u. 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  13. Breng intussen 1 dl water aan de kook, samen met 100 g suiker en de sinaasappelschillen.

  14. Laat 5 min. pruttelen op een zacht vuur tot de suiker gesmolten is. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen. Giet door een zeef en bewaar de sinaasappelschillen voor de afwerking.

  15. Klop 100 g zachte boter en 30 g suiker luchtig op in een keukenrobot. Voeg al kloppend de roomkaas en de afgekoelde sinaasappelsiroop toe tot je de textuur van een vaste yoghurt krijgt.

  16. Haal de taart voorzichtig uit de vorm en bestrijk ze met de topping.

  17. Afwerking:
  18. Werk de taart af met frambozen, walnoten, pecannoten, de granaatappelpitjes, de sinaasappelschillen en wat rozemarijn.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de wortelen en rasp fijn.

  3. Hak 100 g walnootpitten grof.

  4. Snij met een dunschiller de schil van de sinaasappel (niet het wit). Snij de schillen in fijne reepjes.

  5. Neem 2 eieren en scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten met een snuifje zout op tot een stevig schuim.

  6. Plet de kruidnagels met het kaneelpoeder in een vijzel.

  7. Beboter een springvorm en bestrooi met bloem.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Meng de bloem en 350 g suiker met het kokospoeder, het bakpoeder, de kaneel en de kruidnagels. Voeg 2 eieren, 2 eidooiers en de zonnebloemolie toe. Meng goed. Meng er dan de grofgehakte walnoten en de geraspte wortelen onder.

  11. Spatel het eiwitschuim voorzichtig onder het deeg.

  12. Giet het deeg in de springvorm en zet 1 à 1 u. 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  13. Breng intussen 1 dl water aan de kook, samen met 100 g suiker en de sinaasappelschillen.

  14. Laat 5 min. pruttelen op een zacht vuur tot de suiker gesmolten is. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen. Giet door een zeef en bewaar de sinaasappelschillen voor de afwerking.

  15. Klop 100 g zachte boter en 30 g suiker luchtig op in een keukenrobot. Voeg al kloppend de roomkaas en de afgekoelde sinaasappelsiroop toe tot je de textuur van een vaste yoghurt krijgt.

  16. Haal de taart voorzichtig uit de vorm en bestrijk ze met de topping.

  17. Afwerking:
  18. Werk de taart af met frambozen, walnoten, pecannoten, de granaatappelpitjes, de sinaasappelschillen en wat rozemarijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 541 kcal
Vet 37.5 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 43.3 g
Suiker 32 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 6.4 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal