Amandelkroketjes
Amandelkroketjes

Amandelkroketjes

Bijgerecht
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 68 kcal
Vet 1.5 g
Verzadigd vet 0.3 g
Koolhydraat 10.7 g
Suiker 1 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 2.3 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen, snij in stukken en kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur.

  3. Scheid de eidooier van het eiwit en klop het eiwit op in een kommetje.

  4. Plet de aardappelen tot puree met de melk, de eidooier, nootmuskaat, peper en zout.

  5. Vorm rolletjes van de puree, wentel door het losgeklopte eiwit en vervolgens door de amandelschilfers. Zet onafgedekt 12 u. in de koelkast.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de amandelkroketjes op. Zet 10 à 15 min. in de oven tot ze goudbruin zijn.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen, snij in stukken en kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur.

  3. Scheid de eidooier van het eiwit en klop het eiwit op in een kommetje.

  4. Plet de aardappelen tot puree met de melk, de eidooier, nootmuskaat, peper en zout.

  5. Vorm rolletjes van de puree, wentel door het losgeklopte eiwit en vervolgens door de amandelschilfers. Zet onafgedekt 12 u. in de koelkast.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de amandelkroketjes op. Zet 10 à 15 min. in de oven tot ze goudbruin zijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 68 kcal
Vet 1.5 g
Verzadigd vet 0.3 g
Koolhydraat 10.7 g
Suiker 1 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 2.3 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal