Gegrilde oesters met granaatappel en koriander
Gegrilde oesters met granaatappel en koriander

Gegrilde oesters met granaatappel en koriander

25 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 70 kcal
Vet 3.4 g
Verzadigd vet 0.7 g
Koolhydraat 6.6 g
Suiker 3.6 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 2.9 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15min)

  3. Snipper de sjalot heel fijn en meng met de granaatappelpitten.

  4. Meng voor de vinaigrette de sesamolie met de sojasaus en het limoensap. Kruid met zwarte peper.

  5. Open de oesters.

  6. Bereiding:
  7. Leg de oesters tegen elkaar op een bakplaat zodat ze stabiel blijven liggen.

  8. Verdeel de vinaigrette over de oesters en zet 1 à 2 min. onder de grill.

  9. Leg de oesters op een bedje van grof zeezout in een schaal. Werk af met de granaatappelpitten en wat plukjes koriander.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15min)

  3. Snipper de sjalot heel fijn en meng met de granaatappelpitten.

  4. Meng voor de vinaigrette de sesamolie met de sojasaus en het limoensap. Kruid met zwarte peper.

  5. Open de oesters.

  6. Bereiding:
  7. Leg de oesters tegen elkaar op een bakplaat zodat ze stabiel blijven liggen.

  8. Verdeel de vinaigrette over de oesters en zet 1 à 2 min. onder de grill.

  9. Leg de oesters op een bedje van grof zeezout in een schaal. Werk af met de granaatappelpitten en wat plukjes koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 70 kcal
Vet 3.4 g
Verzadigd vet 0.7 g
Koolhydraat 6.6 g
Suiker 3.6 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 2.9 g
Zout 1.5 g

Bekijk het recept digitaal