Millefeuille met ananas en yoghurt
Millefeuille met ananas en yoghurt

Millefeuille met ananas en yoghurt

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 518 kcal
Vet 34.4 g
Koolhydraat 40.9 g
Eiwit 9.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + afkoelen)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Klop het ei los.

  5. Steek 8 gelijke cirkels uit het bladerdeeg met een ronde uitsteekvorm (Ø ± 5 cm). Schik de cirkels op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met het losgeklopte eitje. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven tot de cirkels mooi goudbruin kleuren. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  6. Laat intussen de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  7. Breng de melk aan de kook in een steelpannetje en haal van het vuur. Roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder en laat lichtjes afkoelen.

  8. Schil de ananas en snij in heel fijne schijfjes (u hebt er 12 nodig). Gebruik dezelfde vorm als voor het bladerdeeg.

  9. Bak de gemalen kokosnoot goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  10. Bereiding:
  11. Meng de yoghurt, de kurkuma en de bloemsuiker onder de afgekoelde melk.

  12. Snij elke cirkel bladerdeeg in 2 schijven. Maak torentjes afwisselend met de schijfjes ananas. Eindig met een schijfje bladerdeeg.

  13. Giet er de yoghurtmengeling over en laat even opstijven in de koelkast.

  14. Afwerking:
  15. Werk elk torentje af met 3 takjes aalbessen en de gemalen kokosnoot.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + afkoelen)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Klop het ei los.

  5. Steek 8 gelijke cirkels uit het bladerdeeg met een ronde uitsteekvorm (Ø ± 5 cm). Schik de cirkels op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met het losgeklopte eitje. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven tot de cirkels mooi goudbruin kleuren. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  6. Laat intussen de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  7. Breng de melk aan de kook in een steelpannetje en haal van het vuur. Roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder en laat lichtjes afkoelen.

  8. Schil de ananas en snij in heel fijne schijfjes (u hebt er 12 nodig). Gebruik dezelfde vorm als voor het bladerdeeg.

  9. Bak de gemalen kokosnoot goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  10. Bereiding:
  11. Meng de yoghurt, de kurkuma en de bloemsuiker onder de afgekoelde melk.

  12. Snij elke cirkel bladerdeeg in 2 schijven. Maak torentjes afwisselend met de schijfjes ananas. Eindig met een schijfje bladerdeeg.

  13. Giet er de yoghurtmengeling over en laat even opstijven in de koelkast.

  14. Afwerking:
  15. Werk elk torentje af met 3 takjes aalbessen en de gemalen kokosnoot.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 518 kcal
Vet 34.4 g
Koolhydraat 40.9 g
Eiwit 9.6 g

Bekijk het recept digitaal