- Bewaar

- Bewaar
Millefeuille met ananas en yoghurt
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + afkoelen)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Klop het ei los.
-
Steek 8 gelijke cirkels uit het bladerdeeg met een ronde uitsteekvorm (Ø ± 5 cm). Schik de cirkels op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met het losgeklopte eitje. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven tot de cirkels mooi goudbruin kleuren. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Laat intussen de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
-
Breng de melk aan de kook in een steelpannetje en haal van het vuur. Roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder en laat lichtjes afkoelen.
-
Schil de ananas en snij in heel fijne schijfjes (u hebt er 12 nodig). Gebruik dezelfde vorm als voor het bladerdeeg.
-
Bak de gemalen kokosnoot goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Meng de yoghurt, de kurkuma en de bloemsuiker onder de afgekoelde melk.
-
Snij elke cirkel bladerdeeg in 2 schijven. Maak torentjes afwisselend met de schijfjes ananas. Eindig met een schijfje bladerdeeg.
-
Giet er de yoghurtmengeling over en laat even opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Werk elk torentje af met 3 takjes aalbessen en de gemalen kokosnoot.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min. + afkoelen)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Klop het ei los.
-
Steek 8 gelijke cirkels uit het bladerdeeg met een ronde uitsteekvorm (Ø ± 5 cm). Schik de cirkels op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met het losgeklopte eitje. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven tot de cirkels mooi goudbruin kleuren. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Laat intussen de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
-
Breng de melk aan de kook in een steelpannetje en haal van het vuur. Roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder en laat lichtjes afkoelen.
-
Schil de ananas en snij in heel fijne schijfjes (u hebt er 12 nodig). Gebruik dezelfde vorm als voor het bladerdeeg.
-
Bak de gemalen kokosnoot goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Meng de yoghurt, de kurkuma en de bloemsuiker onder de afgekoelde melk.
-
Snij elke cirkel bladerdeeg in 2 schijven. Maak torentjes afwisselend met de schijfjes ananas. Eindig met een schijfje bladerdeeg.
-
Giet er de yoghurtmengeling over en laat even opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Werk elk torentje af met 3 takjes aalbessen en de gemalen kokosnoot.