Parelhoen alla saltimbocca en tagliatelle met gebakken oesterzwammen
Parelhoen alla saltimbocca en tagliatelle met gebakken oesterzwammen

Parelhoen alla saltimbocca en tagliatelle met gebakken oesterzwammen

Hoofdgerecht
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 632 kcal
Vet 29.6 g
Verzadigd vet 8.4 g
Koolhydraat 51.6 g
Suiker 4.2 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 38.1 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (15 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  5. Scheur de oesterzwammen in repen.

  6. Snij de selder in hele fijne reepjes.

  7. Leg de stukken parelhoen naast elkaar in een ovenschaal en kruid met zwarte peper. Besmeer met 4 eetl. pesto en verdeel er de pancetta over. Leg 2 blaadjes salie op elk stuk.

  8. Rasp de parmezaan.

  9. Bereiding:
  10. Zet de parelhoen ± 35 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 4 min. de broccoliroosjes toe. Schep de broccoli uit de kookpot en giet de pasta af.

  12. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de selder en de oesterzwammen 10 min. Voeg na 8 min. de gekookte broccoli toe en kruid met zwarte peper en zout.

  13. Meng 2 eetl. pesto met de room en meng onder de tagliatelle. Laat nog even opwarmen.

  14. Afwerking:
  15. Rol de pasta op met een vork en verdeel over de borden. Verdeel er de groenten over en bestrooi met de geraspte parmezaan. Serveer met een stuk parelhoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (15 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  5. Scheur de oesterzwammen in repen.

  6. Snij de selder in hele fijne reepjes.

  7. Leg de stukken parelhoen naast elkaar in een ovenschaal en kruid met zwarte peper. Besmeer met 4 eetl. pesto en verdeel er de pancetta over. Leg 2 blaadjes salie op elk stuk.

  8. Rasp de parmezaan.

  9. Bereiding:
  10. Zet de parelhoen ± 35 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 4 min. de broccoliroosjes toe. Schep de broccoli uit de kookpot en giet de pasta af.

  12. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de selder en de oesterzwammen 10 min. Voeg na 8 min. de gekookte broccoli toe en kruid met zwarte peper en zout.

  13. Meng 2 eetl. pesto met de room en meng onder de tagliatelle. Laat nog even opwarmen.

  14. Afwerking:
  15. Rol de pasta op met een vork en verdeel over de borden. Verdeel er de groenten over en bestrooi met de geraspte parmezaan. Serveer met een stuk parelhoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 632 kcal
Vet 29.6 g
Verzadigd vet 8.4 g
Koolhydraat 51.6 g
Suiker 4.2 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 38.1 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Boon Kriek Fruitbier Wijn Hérésie A.O.P. Corbières Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal