- Bewaar
- Bewaar
Hertenmedaillon met notencrumble en romige wintergroenten
Onze drankensuggesties
Bier Martha Guilty Pleasure Fruitbier Wijn Le Champ des Murailles Un Hameau Perdu A.O.P. Corbières Boutenac
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij het voetje van de spruiten en snij in 4.
-
Schil de aardappelen en de knolselder en snij in gelijke stukken.
-
Schil de peterseliewortel en snij in linten met een dunschiller.
-
Borstel de champignons schoon en scheur de dikkere stukken. Snij er eventueel het voetje af.
-
Hak de notenmengeling grof, verdeel over een bakplaat met bakpapier en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen en de knolselder 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en plet tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de hertenmedaillons 4 min. aan elke kant. Haal van het vuur, dek af en laat nog 10 min. rusten. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de spruiten 5 à 10 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot en hou apart.
-
Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfdekookpot en stoof de peterseliewortel à 3 min. Kruid met peper en zout. Haal uit e kookpot en voeg toe aan de spruiten.
-
Smelt 1 eetl. boter in de pan van de hertenmedaillons en bak de champignons 2 à 3 min. op een hoog vuur. Voeg de spruiten en de peterseliewortel toe en overgiet met de room. Laat nog 2 min. sudderen. Meng er de mosterd onder en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in schuine sneetjes. Verdeel de puree over de borden en bestrooi met de notencrumble. Schik er enkele sneetjes vlees naast en serveer met de wintergroenten.
Onze drankensuggesties
Bier Martha Guilty Pleasure Fruitbier Wijn Le Champ des Murailles Un Hameau Perdu A.O.P. Corbières Boutenac
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij het voetje van de spruiten en snij in 4.
-
Schil de aardappelen en de knolselder en snij in gelijke stukken.
-
Schil de peterseliewortel en snij in linten met een dunschiller.
-
Borstel de champignons schoon en scheur de dikkere stukken. Snij er eventueel het voetje af.
-
Hak de notenmengeling grof, verdeel over een bakplaat met bakpapier en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen en de knolselder 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en plet tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de hertenmedaillons 4 min. aan elke kant. Haal van het vuur, dek af en laat nog 10 min. rusten. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de spruiten 5 à 10 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot en hou apart.
-
Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfdekookpot en stoof de peterseliewortel à 3 min. Kruid met peper en zout. Haal uit e kookpot en voeg toe aan de spruiten.
-
Smelt 1 eetl. boter in de pan van de hertenmedaillons en bak de champignons 2 à 3 min. op een hoog vuur. Voeg de spruiten en de peterseliewortel toe en overgiet met de room. Laat nog 2 min. sudderen. Meng er de mosterd onder en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in schuine sneetjes. Verdeel de puree over de borden en bestrooi met de notencrumble. Schik er enkele sneetjes vlees naast en serveer met de wintergroenten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Martha Guilty Pleasure Fruitbier Wijn Le Champ des Murailles Un Hameau Perdu A.O.P. Corbières Boutenac