Sabayon met kriek
Sabayon met kriek

Sabayon met kriek

20 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 358 kcal
Vet 15.4 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 42 g
Suiker 41.6 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 7.5 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Schep 4 bolletjes vanille-ijs en leg ze in een bakje. Zet in de diepvriezer.

  4. Trek de blaadjes van de takjes munt.

  5. Bereiding:
  6. Klop de eidooiers samen met de suiker en het kriekbier los in een steelpannetje.

  7. Zet het steelpannetje op een zacht vuur en klop het eiermengsel in een achtvorm op. Blijf kloppen tot u een schuimige, romige massa krijgt (gebruik eventueel een mixer met kloppers). Draai het pannetje regelmatig een kwartslag.

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de sabayon over 4 diepe borden en leg in elk bord een bolletje ijs. Leg er de kersen in en werk af met de munt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Schep 4 bolletjes vanille-ijs en leg ze in een bakje. Zet in de diepvriezer.

  4. Trek de blaadjes van de takjes munt.

  5. Bereiding:
  6. Klop de eidooiers samen met de suiker en het kriekbier los in een steelpannetje.

  7. Zet het steelpannetje op een zacht vuur en klop het eiermengsel in een achtvorm op. Blijf kloppen tot u een schuimige, romige massa krijgt (gebruik eventueel een mixer met kloppers). Draai het pannetje regelmatig een kwartslag.

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de sabayon over 4 diepe borden en leg in elk bord een bolletje ijs. Leg er de kersen in en werk af met de munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 358 kcal
Vet 15.4 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 42 g
Suiker 41.6 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 7.5 g
Zout 0.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier KRIEK BOON de keuze van Sophie van het kookteam "Deze kriek is de ideale begeleider, en niet alleen omdat hij in de sabayon wordt gebruikt. Door zijn fruitige, licht zoete smaak vind ik hem heerlijk bij elk fruitdessert." Regionaal beschikbaar. Alternatief: Mort Subite Kriek Lambic.

Bekijk het recept digitaal