- Bewaar

- Bewaar
Sabayon met kriek
Onze drankensuggesties
Bier KRIEK BOON de keuze van Sophie van het kookteam "Deze kriek is de ideale begeleider, en niet alleen omdat hij in de sabayon wordt gebruikt. Door zijn fruitige, licht zoete smaak vind ik hem heerlijk bij elk fruitdessert." Regionaal beschikbaar. Alternatief: Mort Subite Kriek Lambic.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Schep 4 bolletjes vanille-ijs en leg ze in een bakje. Zet in de diepvriezer.
-
Trek de blaadjes van de takjes munt.
-
Bereiding:
-
Klop de eidooiers samen met de suiker en het kriekbier los in een steelpannetje.
-
Zet het steelpannetje op een zacht vuur en klop het eiermengsel in een achtvorm op. Blijf kloppen tot u een schuimige, romige massa krijgt (gebruik eventueel een mixer met kloppers). Draai het pannetje regelmatig een kwartslag.
-
Afwerking:
-
Verdeel de sabayon over 4 diepe borden en leg in elk bord een bolletje ijs. Leg er de kersen in en werk af met de munt.
Onze drankensuggesties
Bier KRIEK BOON de keuze van Sophie van het kookteam "Deze kriek is de ideale begeleider, en niet alleen omdat hij in de sabayon wordt gebruikt. Door zijn fruitige, licht zoete smaak vind ik hem heerlijk bij elk fruitdessert." Regionaal beschikbaar. Alternatief: Mort Subite Kriek Lambic.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Schep 4 bolletjes vanille-ijs en leg ze in een bakje. Zet in de diepvriezer.
-
Trek de blaadjes van de takjes munt.
-
Bereiding:
-
Klop de eidooiers samen met de suiker en het kriekbier los in een steelpannetje.
-
Zet het steelpannetje op een zacht vuur en klop het eiermengsel in een achtvorm op. Blijf kloppen tot u een schuimige, romige massa krijgt (gebruik eventueel een mixer met kloppers). Draai het pannetje regelmatig een kwartslag.
-
Afwerking:
-
Verdeel de sabayon over 4 diepe borden en leg in elk bord een bolletje ijs. Leg er de kersen in en werk af met de munt.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier KRIEK BOON de keuze van Sophie van het kookteam "Deze kriek is de ideale begeleider, en niet alleen omdat hij in de sabayon wordt gebruikt. Door zijn fruitige, licht zoete smaak vind ik hem heerlijk bij elk fruitdessert." Regionaal beschikbaar. Alternatief: Mort Subite Kriek Lambic.