Sint-jakobsspiesje met romig wijnsausje
Sint-jakobsspiesje met romig wijnsausje

Sint-jakobsspiesje met romig wijnsausje

25 min.
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 48 kcal
Vet 3.5 g
Verzadigd vet 1.5 g
Koolhydraat 1.1 g
Suiker 0.6 g
Vezel 0.1 g
Eiwit 3.1 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep droog.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de halve paprika en snij het vruchtvlees in 24 stukjes.

  4. Steek 1 sint-jakobsnoot en 2 stukjes rode paprika afwisselend op een prikkertje. Maak zo 12 spiesjes.

  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de spiesjes 1 à 2 min. aan elke kant.

  6. Haal uit de pan en hou warm. Blus de pan met de wijn en de room en schraap de braadresten los met een houten lepel. Kruid met peper en zout.

  7. Snipper het basilicum fijn en meng onder de saus. Serveer als dipsaus bij de spiesjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep droog.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de halve paprika en snij het vruchtvlees in 24 stukjes.

  4. Steek 1 sint-jakobsnoot en 2 stukjes rode paprika afwisselend op een prikkertje. Maak zo 12 spiesjes.

  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de spiesjes 1 à 2 min. aan elke kant.

  6. Haal uit de pan en hou warm. Blus de pan met de wijn en de room en schraap de braadresten los met een houten lepel. Kruid met peper en zout.

  7. Snipper het basilicum fijn en meng onder de saus. Serveer als dipsaus bij de spiesjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 48 kcal
Vet 3.5 g
Verzadigd vet 1.5 g
Koolhydraat 1.1 g
Suiker 0.6 g
Vezel 0.1 g
Eiwit 3.1 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal