- Bewaar

- Bewaar
Amandeltaart met pruimen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de pruimen in 4.
-
Haal zo veel mogelijk sterren uit 1 rol bladerdeeg met een stervormig uitsteekvormpje.
-
Snij het halve vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de pruimen in een mengkom en bestrooi met 100 g suiker en de kaneel. Laat 30 min. staan op kamertemperatuur. Doe de pruimen daarna in een vergiet en laat goed uitlekken.
-
Rol intussen het andere bladerdeeg uit en leg het op het bakpapier in een taartvorm (Ø 30 cm). Verwijder het overtollige deeg. Prik enkele keren met een vork in de deegbodem.
-
Meng de room met het amandelpoeder, 60 g suiker, het maïszetmeel en de vanillezaadjes.
-
Giet het amandelbeslag in de taartvorm en verdeel er de pruimen over met de snijkant naar boven. Schik er de bladerdeegsterren op. Bestrijk de bladerdeegsterren en de randen van het bladerdeeg met een beetje water en bestrooi ze met 2 eetl. suiker.
-
Zet de taart ± 40 min. in de voorverwarmde oven. Haal de taart uit de oven en laat 10 min. afkoelen.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de randen van de taart met wat bloemsuiker. Snij in punten en serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de pruimen in 4.
-
Haal zo veel mogelijk sterren uit 1 rol bladerdeeg met een stervormig uitsteekvormpje.
-
Snij het halve vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de pruimen in een mengkom en bestrooi met 100 g suiker en de kaneel. Laat 30 min. staan op kamertemperatuur. Doe de pruimen daarna in een vergiet en laat goed uitlekken.
-
Rol intussen het andere bladerdeeg uit en leg het op het bakpapier in een taartvorm (Ø 30 cm). Verwijder het overtollige deeg. Prik enkele keren met een vork in de deegbodem.
-
Meng de room met het amandelpoeder, 60 g suiker, het maïszetmeel en de vanillezaadjes.
-
Giet het amandelbeslag in de taartvorm en verdeel er de pruimen over met de snijkant naar boven. Schik er de bladerdeegsterren op. Bestrijk de bladerdeegsterren en de randen van het bladerdeeg met een beetje water en bestrooi ze met 2 eetl. suiker.
-
Zet de taart ± 40 min. in de voorverwarmde oven. Haal de taart uit de oven en laat 10 min. afkoelen.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de randen van de taart met wat bloemsuiker. Snij in punten en serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs.