Amandeltaart met pruimen
Amandeltaart met pruimen

Amandeltaart met pruimen

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kcal
Vet 20.7 g
Verzadigd vet 9.2 g
Koolhydraat 58.9 g
Suiker 33.8 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 5.9 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de pruimen in 4.

  4. Haal zo veel mogelijk sterren uit 1 rol bladerdeeg met een stervormig uitsteekvormpje.

  5. Snij het halve vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Doe de pruimen in een mengkom en bestrooi met 100 g suiker en de kaneel. Laat 30 min. staan op kamertemperatuur. Doe de pruimen daarna in een vergiet en laat goed uitlekken.

  9. Rol intussen het andere bladerdeeg uit en leg het op het bakpapier in een taartvorm (Ø 30 cm). Verwijder het overtollige deeg. Prik enkele keren met een vork in de deegbodem.

  10. Meng de room met het amandelpoeder, 60 g suiker, het maïszetmeel en de vanillezaadjes.

  11. Giet het amandelbeslag in de taartvorm en verdeel er de pruimen over met de snijkant naar boven. Schik er de bladerdeegsterren op. Bestrijk de bladerdeegsterren en de randen van het bladerdeeg met een beetje water en bestrooi ze met 2 eetl. suiker.

  12. Zet de taart ± 40 min. in de voorverwarmde oven. Haal de taart uit de oven en laat 10 min. afkoelen.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi de randen van de taart met wat bloemsuiker. Snij in punten en serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de pruimen in 4.

  4. Haal zo veel mogelijk sterren uit 1 rol bladerdeeg met een stervormig uitsteekvormpje.

  5. Snij het halve vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Doe de pruimen in een mengkom en bestrooi met 100 g suiker en de kaneel. Laat 30 min. staan op kamertemperatuur. Doe de pruimen daarna in een vergiet en laat goed uitlekken.

  9. Rol intussen het andere bladerdeeg uit en leg het op het bakpapier in een taartvorm (Ø 30 cm). Verwijder het overtollige deeg. Prik enkele keren met een vork in de deegbodem.

  10. Meng de room met het amandelpoeder, 60 g suiker, het maïszetmeel en de vanillezaadjes.

  11. Giet het amandelbeslag in de taartvorm en verdeel er de pruimen over met de snijkant naar boven. Schik er de bladerdeegsterren op. Bestrijk de bladerdeegsterren en de randen van het bladerdeeg met een beetje water en bestrooi ze met 2 eetl. suiker.

  12. Zet de taart ± 40 min. in de voorverwarmde oven. Haal de taart uit de oven en laat 10 min. afkoelen.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi de randen van de taart met wat bloemsuiker. Snij in punten en serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kcal
Vet 20.7 g
Verzadigd vet 9.2 g
Koolhydraat 58.9 g
Suiker 33.8 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 5.9 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal